Antena 3 CNN Timp liber Turism Rhodos, capitala culinară a Greciei

Rhodos, capitala culinară a Greciei

Rhodos, capitala culinară a Greciei
11 Mai 2016   •   17:04
Cea mai mare insulă din Dodecanez cucerește călătorii din toate colțurile lumii în special prin plajele incredibile, prin istoria lungă și frumoasă, dar mai ales prin bucătăria tradițională puternic influențată de cea turcească.

Un sejur pe Insula Soarelui nu ți-l va scoate în cale pe Helios, pe nimfa Roda sau magnifica minune a lumii antice, Colosul, dar vei putea păși pe urmele vechilor civilizații care și-au lăsat amprenta pe numeroase construcții și de asemenea, vei putea degusta din cele mai bune preparate cu specific grecesc într-un loc binecuvântat cu mai bine de 300 de zile însorite pe an.

Delicii pe care nu ți le poți refuza în vacanță

Rhodos se mândrește cu unul dintre cele mai interesante orașe vechi din Europa. Centrul istoric al capitalei Rodos se află chiar în patrimoniul mondial UNESCO, păstrându-se aproape intact în fața timpurilor moderne. Vei găsi aici numeroase restaurante, dar și taverne unde se servesc bunătăți culinare tradiționale, alături de priveliști memorabile. Neapărat încearcă o porție de paste cu carne de miel, hilopites, puternic condimentate și spicy, un preparat extrem de apreciat atât de localnici, dar și de turiști.

Dacă mergi în superbul sat Afandou, considerat unul dintre cele mai boeme de pe insulă, vei putea încerca un preparat specific locului: pitaroudia. Este un deliciu din carne de porc, pește sau pui, cu multă ceapă și ierburi aromatice, care se pregătește fie la cuptor, fie în tigaie în mult ulei de măsline.

În Ialyssos, unul dintre orașele-istorice ale insulei, se află un renumit restaurant care servește bunătăți pe bază de pește, fructe de mare și preparate tradiționale cu influențe turcești. Kioupia este deschis zilnic de dimineața până târziu în noapte, așa că vei putea degusta midii în sos picant, inele de calamar cu sos tzatziki, kebab cu carne de miel sau iepure, baklava cu fistic și sirop de miere, și nelipsitele limonade cu mentă.

 

De Mădălina Isar

Sejur Rhodos 

Hotel Mitsis Faliraki Beach 4*- de la 399 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close