Antena 3 CNN Timp liber Turism Viziteaza Biserica ,,Rotunda” din Gozo

Viziteaza Biserica ,,Rotunda” din Gozo

Viziteaza Biserica ,,Rotunda” din Gozo
09 Mai 2014   •   16:21

Este una dintre cele mai iubite tari europene în care distractiile sunt multe la numar, iar bisericile respira frumusete, in timp ce peisajele marine cu plaje pietroase si grote cu ape azurii te vor inunda cu fericire. Te invitam in Malta in locurile sfinte in care credinciosii vin pentru a se ruga!

Biserica ,,Rotunda” din Gozo

Insula Gozo este vestita în toată lumea pentru frumusetile sale pitoresti si cum sa nu o vizitezi cand o multime de peisaje sunt demne de a poza in fața marilor critici?

Xewkija este un sat in apropiere de Victoria care atrage datorită imensei biserici parohiale St. Ioan Botezătorul, care dateaza din anii 1951-1971. Arhitectul Joseph D'Amato s-a inspirat din arhitectura Basilica Santa Maria Della Salute din Venetia pentru a crea una dintre cele mai marete biserici parohiale din Gozo.

Lucrarile au durat mai mult de 20 de ani timp in care monumentul s-a ridicat maiestuos avand o colosala cupola ce masoara în circumferință aproape 85 de metri si o inalțime de 75 de metri, cu o cruce mare asezata pe aceasta. Biserica este de forma circulara din piatra de calcar tipic malteza cu coloane din metal imense. Interiorul sau este pictat cu maiestrie in note moderne, cu ornamente fine si elegante, iar altarul este impunator din marmura, ceea ce denota rafinamentul constructiilor. Datorita cupolei uriase aceasta biserica este cunoscuta si sub numele de ,,Rotunda”.

Satele din Malta

Marsaxlokk este un satuc pitoresc cu un port foarte mare plin de barci traditionale malteze, luzzu, in care numerosi turisti dar si localnici isi petrec majoritatea timpului in targul de pe faleza plin cu bunatati locale. Vanzatorii ambulanti isi scot la iveala marfurile diferite care te atrag cu mirosul imbietor dar si cu frumusețea lor, peste proaspat, branzeturi si alte mancaruri, dantele fine sau produse de decoratiuni.

Birzebbuga se afla la mica distanta de Marsaxlokk fiind vestit pentru pesterile Ghar Dalam in care s-au gasit in urma sapaturilor arheologice resturi umane si animale. Vei fi impresionat si de pestera Ghar Hassan, vestita pentru celebrele povesti cu Hassan, care vorbesc despre faptul ca aici traia celebrul sarazin impreuna cu alaiul sau de sotii.

Early Booking Malta

Hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic

dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92



Madalina Isar

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close