Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Riscurile expunerii la soare! Care sunt regulile esențiale pentru un bronz sănătos

Numai de bine. Riscurile expunerii la soare! Care sunt regulile esențiale pentru un bronz sănătos

Din păcate, bronz sănătos nu există. Ştim foarte bine că pielea ciocolatie se obţine doar după multe ore de stat la soare, obicei total greşit. Potrivit specialiştilor, ar trebui să tratăm cu mai multă seriozitate acest subiect, iar dacă vrem totuşi să ne bronzăm, este important să respectăm cele trei reguli esenţiale.

Numai de bine. Riscurile expunerii la soare! Care sunt regulile esențiale pentru un bronz sănătos
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    22 Iun 2020   •   19:15

Dermatologii trag un semnal de alarmă înaintea verii: o piele bronzată nu este o piele sănătoasă! Prin urmare avem niște reguli importante de respectat înainte de a pleca la mare: 
1. Evită expunerea la soare între 10-16; 
2. Folosește creme cu factor de protecție 50, cu reaplicare corectă, la câteva ore;
3. Folosește protecția mecanică: umbrelă, haine subțiri de vară, pălărie.

Dacă respectăm regulile oferite de dermatologi pentru un bronz perfect, este greu să obținem acea piele intens colorată dorită de multe femeie, însă măcar va fi sănătoasă. Riscurile expunerii la soare fără protecție sunt dezastroase iar efectele pot fi resimțite imediat după expunere, avertizează medicul dermatolog Amalia Anghel. 

Riscurile expunerii la soare

Pelea închisă la culoare nu este sănătoasă, ci este o piele deshidratată și în suferință. Acestea nu sunt însă singurele riscuri: pielea bronzată în fiecare an îmbătrânește mai repede, se rideză mult mai devreme! Expunerea la soare poate duce și la cancer, în special la melanomă.  După fiecare expunere apar lezini pigmentare care trebuie atent monitorizate.

Specialișii avertizează și împotriva solarului: „Solarul este cu adevărat o tragedie”, a spus dermatologul Amalia Anghel la „Numai de bine”. Alternativa sănătoasă pentru un bronz de invidiat sunt autobronzantele, care oferă un aspect uniform fără riscurile care vin odată cu statul la soare. 

Reguli esențiale pentru un bronz sănătos

×
Subiecte în articol: reguli bronz Numai de bine
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close