Antena 3 CNN Actualitate Siguranţa elevilor în şcoli este ameninţată. Creştere alarmantă a cazurilor de violenţă

Siguranţa elevilor în şcoli este ameninţată. Creştere alarmantă a cazurilor de violenţă

Școala românească pare că se află într-un punct critic. Violența din şcoli a ajuns, anul acesta, cea mai gravă problemă cu care se confruntă învățământul din ţara noastră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2024   •   11:56

Siguranţa elevilor în şcoli este ameninţată de cazurile de violenţă care au ieşit la iveală în ultima perioadă.

În primele 3 luni ale acestui an au fost sesizate cu 48% mai multe situaţii de violenţă în unităţile de învăţământ, în comparatie cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Elevii care au apelat Telefonul Copilului au cerut sprijin inclusiv pentru a putea face faţă actelor de violenţă venite din partea cadrelor didactice.

Dacă în primele 3 luni ale anului 2023 au fost înregistrate aproape 300 de cazuri de agresiune în şcoli, anul acesta aproape s-au dublat.

Totodată, se observă anul acesta şi o creștere îngrijorătoare a abuzului de tip bullying fizic, comparativ cu anul 2023. În primele 3 luni ale anului 2024 peste 45% dintre elevii care au cerut ajutor au spus că au fost victime ale abuzului fizic, faţă de 11,4%, procentul de anul trecut. Au scăzut însa sesizările legate de bullyingul verbal sau de cel emoţional.

În ceea ce privește relația agresor-victima, în 43,2% dintre situații, agresorul a fost un elev din clasă sau din școală.

Ceea ce este şi mai alarmant este faptul că în 31,7% dintre situații elevii s-au plâns că faptele de violență verbală și emoțională au venit din partea unui cadru didactic, în timp ce în 15% dintre situații agresorul a fost un elev din altă şcoală. 

×
Subiecte în articol: elevi şcoli cazuri violenţă violenta
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close