Antena 3 CNN Actualitate Attila Korodi și fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, la DNA. Fostul ministru UDMR: Am fost chemat ca martor

Attila Korodi și fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, la DNA. Fostul ministru UDMR: Am fost chemat ca martor

Attila Korodi și fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, la DNA. Fostul ministru UDMR: Am fost chemat ca martor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Aug 2016   •   13:02

UPDATE 13.02 - Deputatul UDMR Korodi Attila, fost ministru al Mediului în perioada în care Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Rezervaţiei Delta Dunării, a declarat că a fost chemat miercuri la DNA în calitate de martor, în dosarul în care viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenţă.

Korodi nu a dorit să ofere detalii despre motivul pentru care a dat declaraţii la DNA, dar a recunoscut, totuşi, că a explicat procurorului care era procedura de numire a guvernatorului, în perioada în care el a fost ministru. 

”Am fost chemat în calitate de martor, am fost întrebat de perioada respectivă. (...) Eu am declarat în faţa procurorului ce trebuie să ştie din punctul meu de vedere şi atât. (...) Ideea este că era o procedură în care ministrul obligatoriu trebuie să facă o propunere şi am explicat cum e procedura în toată povestea aceasta”, a declarat Korodi Attila, potrivit agerpres.ro.

UPDATE 12.33 - Attila Korodi, fost ministru al Mediului, a fost audiat miercuri ca martor de procurorii DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu, potrivit unui post de televiziune.

Fostul ministru a dat clarificări cu privire la modul în care Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării.

----------------------------

Știrea inițială 11.09

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, potrivit agerpres.ro

El se află în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile în acest dosar. 

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. 

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vîntu - n.r.) suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării (Liviu Mihaiu - n.r.). Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", susţin procurorii DNA. 

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. 

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul unui partid politic. 

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat. 

În acest context, din dispoziţia lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro. 

Citiți și PNL caută înlocuitor pentru Bogdan Olteanu la BNR. Cine se află pe listă

 

×
Subiecte în articol: BNR trafic de influenta DNA Bogdan Olteanu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close