Antena 3 CNN Life Oameni Surori diagnosticate cu cancer la interval de câteva zile una de cealaltă. Ce se întâmplă acum cu cele două femei

Surori diagnosticate cu cancer la interval de câteva zile una de cealaltă. Ce se întâmplă acum cu cele două femei

Surori diagnosticate cu cancer la interval de câteva zile una de cealaltă. Ce se întâmplă acum cu cele două femei
Sursa foto: Foto: Sharee Page/Facebook
01 Iun 2016   •   10:36

Două surori din Utah au fost diagnosticate cu cancer la sân la o distanță de două săptămâni una de cealaltă, lucru extrem de rar întâlnit în medicină, susțin doctorii, potrivit ABC.

Sharee Page, 34 de ani, și Annette Page, 36 de ani, au crescut în același dormitor, au mers la același colegiu, au lucrat timp de aproape un deceniu la aceeași companie și au vizitat peste 50 de țări împreună.

Acum, o dată la trei săptămâni, ele stau una lângă alta și deapănă amintiri, în timp ce le sunt administrate citostatice.

Deși cazul lor este extrem de rar, ceea ce-i surprinde pe medici este atitudinea pe care ele o au în fața unei boli atât de crude.

"Wow, vorbim de o mare binecuvântare", a declarat Annette Page, care locuiește la cinci minute de la sora ei. "Cine mai ajunge să treacă prin așa ceva alături de cea mai bună prietenă?”.

Adam Cohen, medic la Institutul de Cancer Huntsman din cadrul Universității Utah, a declarat că nu a mai întâlnit până acum ca două surori să fie diagnosticate cu cancer la o distanță de două săptămâni una de cealaltă, chiar dacă materialul genetic al celor două le expunea la acest risc.

"Nu este neobișnuit ca cineva să aibă cancer la sân și mutația BRCA2, iar sora ei să dezvolte aceeași boală. Însă cu siguranță se întâmplă destul de rar ca declanșarea bolii să se producă la o distanță atât de scurtă”, a spus acesta.

La sfârșitul lunii martie, după ce a descoperit un nodul mare la sânul stâng, Annette Page a fost diagnosticată cu cancer la sân stadiul 3. Vestea a determinat Sharee să își facă și ea analizele, iar medicii i-au descoperit și eu un cancer mamar în stadiul 2.

 

×
Subiecte în articol: cancer diagnosticata cu cancer
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close