Antena 3 CNN Actualitate Legea care putea salva viața motociclistului din coloana lui Oprea

Legea care putea salva viața motociclistului din coloana lui Oprea

Legea care putea salva viața motociclistului din coloana lui Oprea
29 Oct 2015   •   10:07

Deputații din Comisia pentru Transporturi și Infrastructură au decis să reia dezbaterea unui proiect vechi de peste doi ani, care îl obligă pe executantul unei lucrări pe drumul public să semnalizeze noaptea lucrarea prin lămpi.

Proiectul, analizat de Profit.ro și care sancționează cu închisoarea persoana responsabilă de semnalizarea deficientă a lucrării în cazul unui accident, a fost respins de Senat anul trecut.

Deputații și-au adus aminte de acest proiect după ce, în seara zilei de 20 octombrie, antemergătorul din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, polițistul-motociclist Bogdan Gigina, și-a pierdut viața căzând într-o groapă de pe bulevardul Știrbei-Vodă din Capitală, săpată în carosabil de angajați ai unei companii de distribuție a gezelor.

Proiectul a fost înscris zilele acestea ca ultim subiect de dezbatere pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare a Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură.

Actulalul Cod Penal prevede sancțiuni pentru executantul care nu ia "măsuri corespunzătoare" pentru semnalizarea obstacolelor sau a lucrărilor pe drumurile publice, dacă a fost produs un accident.

Legea care putea salva viața polițistului Gigina, ignorată mult timp de Parlament și Guvern

Proiectul de lege a fost depus la Senat în octombrie 2013, fiind respins de această cameră după aproape un an, în iunie 2014.

După respingere, proiectul a fost trimis pentru dezbatere Camerei Deputaților, unde inițiatorii au solicitat discutarea actului în procedură de urgență, dar au fost refuzați.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close