Antena 3 CNN Actualitate Locale Un avion militar a rămas fără un motor, înainte de aterizarea pe Aeroportul Otopeni. Reacția MApN

Un avion militar a rămas fără un motor, înainte de aterizarea pe Aeroportul Otopeni. Reacția MApN

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a oferit mai multe detalii despre un incident aviatic care a avut loc luni dimineață, când o aeronavă militară Spartan a avut o defecțiune în zbor, la unul dintre motoare.

Un avion militar a rămas fără un motor, înainte de aterizarea pe Aeroportul Otopeni. Reacția MApN
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    24 Iul 2023   •   11:48

"Luni, 24 iulie, în jurul orei 07.30,  echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng.", a transmis MApN. 

"Echipajul a aplicat procedurile standard prevăzute pentru această situație în normele de exploatare a aeronavei, oprind motorul stâng. Aeronava a aterizat în siguranță pe aeroportul de destinație, Otopeni, în jurul orei 8, fără a fi declarată situație de urgență și fără a fi nevoie de intervenția echipajelor specializate de la sol.

La bordul aeronavei se aflau 7 militari – 3 membri ai echipajului și 4 pasageri, care au aterizat fără probleme.

În conformitate cu procedurile în vigoare, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a numit o comisie de cercetare a acestui eveniment de zbor, pentru a stabili cauzele producerii acestuia.", au mai transmis reprezentanții ministerului Apărării.

×
Subiecte în articol: avion militar motor aeroportul Otopeni MApN
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close