Antena 3 CNN Actualitate DNA: Șefii ANAF, urmăriți penal în dosarul deputatului Mădălin Voicu. Gelu Diaconu: Nu am nicio legătură cu persoanele incriminate în dosar

DNA: Șefii ANAF, urmăriți penal în dosarul deputatului Mădălin Voicu. Gelu Diaconu: Nu am nicio legătură cu persoanele incriminate în dosar

DNA: Șefii ANAF, urmăriți penal în dosarul deputatului Mădălin Voicu. Gelu Diaconu: Nu am nicio legătură cu persoanele incriminate în dosar
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Feb 2016   •   18:27
UPDATE 18.27 - Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală Gelu Ștefan Diaconu și vicepreședintele Mihai Gogancea-Vătășoiu sunt urmăriți penal pentru comiterea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și abuz in serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în dosarul fraudă cu fonduri europene -Partida Romilor, se arată într-un comunicat al DNA.

”Ca urmare a demersurilor inițiate de deputatul Păun Nicolae și mijlocite de deputatul Mădălin Voicu, președintele A.N.A.F. Diaconu Gelu - Ștefan, împreună cu vicepreședintele A.N.A.F., Gogancea-Vătășoiu Mihai au emis circularele nr. 10/07.01.2015 și A-PRS1391/08.05.2015. Scopul acestor circulare era scutirea persoanelor angajate prin convenții civile la Asociația Partida Romilor și notificate de către organele fiscale că figurează cu debite restante aferente contribuției de asigurări de sănătate pentru anul 2012, de la plata acelor contribuții. De asemenea, organele competente erau notificate că acele persoane nu aveau această obligație de plată.

Circularele nr. 10/07.01.2015 si A-PRS1391/08.05.2015 au fost emise cu încălcarea dispozițiilor legale. Astfel, s-a dispus fie neîncasarea, prin necomunicare/stoparea transmiterii către contribuabili a deciziilor privind regularizarea contribuției de asigurări sociale de sănătate pe anul 2012, fie neluarea măsurilor pentru încasarea contribuțiilor, în cazul deciziilor deja comunicate.

Aceste acțiuni au produs, pe de o parte, un prejudiciu bugetului de stat (aferent neîncasării contribuțiilor sociale) iar pe de alta parte un folos patrimonial în beneficiul Asociației Partida Romilor Pro Europa.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”
.
Sursa: comunicatul DNA.

Șefii ANAF, audiați la DNA

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Gelu Ștefan Diaconu a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție, după ce a fost citat de procurori în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

SURSE: Ministrul Finanțelor va cere demisia șefului ANAF

Tot astăzi a fost audiat la DNA și vicepreședintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu, după ce a fost citat de procurori în același dosar. Mihai Gogancea-Vătășoiu nu a dorit să facă declarații presei, nici la intrarea în sediul DNA, nici la plecare.

Potrivit surselor apropiate anchetei, cei doi șefi au fost puși sub învinuire pentru trafic de influență în acest dosar.

”Nu am nicio legătură cu persoanele incriminate în dosar”

Șeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a precizat, la ieșirea din sediul DNA, că nu are nici o legătură cu persoanele incriminate în dosar.

Chestiunea supusă clarificării privește suspendarea prin circulară a deciziilor de impunere privind contribuțiile de asigurări de sănătate pentru alocațiile de copii și pentru persoanele care nu realizează venituri au sume modice", a mai spus Gelu Diaconu.


DNA cere aviz pentru reținerea și arestarea lui Mădălin Voicu. Senatorul PSD Mădălin Voicu a fost miercuri dimineaţă la DNA, unde i s-a adus la cunoştinţă că este suspect într-un dosar privind finanţarea Partidei Romilor. 

În același dosar, procurorii cer arestarea şi lui Nicolae Păun, preşedintele Partidei Romilor. 
 




×
Subiecte în articol: ANAF 100 de minute
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close