Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei a prins peste 4.000 de caini maidanezi în ultimele trei luni

Primăria Capitalei a prins peste 4.000 de caini maidanezi în ultimele trei luni

Primăria Capitalei a prins peste 4.000 de caini maidanezi în ultimele trei luni
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Dec 2013   •   09:53

Primăria Capitalei a prins în ultimele trei luni de aproape două ori mai mulţi câini decât în tot anul 2012, adică peste 4.000 de patrupezi, faţă de cei 2.700 capturaţi anul trecut. 

Ritmul de prindere este de aproximativ 30 de maidanezi pe zi, mai ales din zonele cu trafic aglomerat, malluri sau în apropierea blocurilor.

Aproximativ 60.000 de câini rămân în continuare liberi în Capitală, cel puţin până la sfârşitul lunii decembrie, când vor fi date spre folosinţă două mari adăposturi.

 
La sfârşitul lunii septembrie, primarul Sorin Oprescu a declarat că în 18 luni va strânge 80% din cei 65.000 de câini maidanezi. Şeful ASPA spune că eutanasia va fi doar una dintre soluţii.
 
Dintre câinii adoptaţi până acum, Primăria Capitalei a descoperit 16 patrupezi adoptaţi şi abandonaţi. Cei care şi-au luat angajamentul că îi vor îngriji şi i-au abandonat pe străzi au deja dosare penale.

Numărul persoanelor muşcate de câini a scăzut însă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă în 2012 erau 2290 de persoane care veneau la spital cu muşcături, anul acesta cifra a scăzut la 1117. 

 
Pe 25 septembrie, Curtea Constituţională a stabilit că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională.
 
Pe 10 septembrie, Camera Deputaţilor a adoptat Legea privind câinii fără stăpân, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea. Proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri.

Legea, adoptată după moartea lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de maidanezi, a fost contestată la CCR de un grup de 30 de parlamentari, din toate grupurile parlamentare, cu excepţia UDMR. 

Ce modificări aduce noua lege a maidanezilor. Amendamentele adoptate

Ce presupune eutanasierea câinilor. "Nu există nici un fel de barbarie în această lege"
 
În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, arătau iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.
 

Pe 2 septembrie, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Carnaj la Timişoara. Zeci de oi au fost sfâşiate de o haită de câini maidanezi

O femeie a fost atacată de o haită de 20 de câini maidanezi, în plină zi. Victima a ajuns la spital

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close