Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii trag un semnal de alarmă! Stresul, boala secolului, are efecte grave și nebănuite asupra organismului

Medicii trag un semnal de alarmă! Stresul, boala secolului, are efecte grave și nebănuite asupra organismului

Medicii trag un semnal de alarmă asupra bolilor provocate de stres care pot avea efecte nebănuite. Reprezintă o provocare tot mai mare această paletă largă de boli provocată de stres.

Medicii trag un semnal de alarmă! Stresul, boala secolului, are efecte grave și nebănuite asupra organismului
Sursa foto: Unsplash
de Andreea Ştefan    |    21 Aug 2022   •   17:47

”Suntem la cincea ediție a Stress Congres. Este un brand care a fost creat tocmai datorită interesului special în sensul abordării multidisciplinare a stresului și a bolilor cauzate de stres, dar este singurul eveniment cu abordare multidisciplinară în plan medical mondial, pentru că există alte evenimente, dar niciunul nu are această abordare multidisciplinară în plan medical. Anul acesta, la cincea ediție, avem 77 de speakeri, de oameni care vin să vorbească, dintre care 24 sunt speakeri europeni și internaționali.

Trăim într-o perioadă în care stresul devine într-adevăr o paradigmă pe care trebuie să o abordăm cum se cuvine, corect. Nu e vorba doar de stresul profesional, despre stresul societal, este vorba și despre stresul militar acum, de stresul războiului de la granița României.

Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să învățăm să le abordăm, iar abordarea, cum spuneam, este multidisciplinară.

Vorbim despre boli de toate tipurile, de la bolile cardiovasculare, de la anxietate, depresie, de la boli cerebrovasculare care se instalează precoce, din păcate, de la afectarea tinerilor, a adolescenților, a copiilor, a celor care au trecut prin perioada COVID și ale cărei consecințe vor fi obiect de discuție și de cercetare pentru următorii 20-25 de ani.

De asemenea, este un moment educațional extrem de important pentru că nu m-am așteptat să avem atâția speakeri și atâta interes pentru acest eveniment și îi așteptăm în continuare pe cei care vor să se înscrie la evenimentul din 6-8 octombrie de la Facultatea de Medicină Carol Davila, care este partenerul nostru cu care organizăm acest eveniment de la început”, a declarat pentru Antena 3 prof. dr. Luiza Spiru, președintele Fundației ”Ana Aslan” Internațional.

×
Subiecte în articol: stres boli
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close