Antena 3 CNN Actualitate Teoria medicului epidemiolog Emilian Popovici despre tulpina Omicron. Când va deveni dominantă în România

Teoria medicului epidemiolog Emilian Popovici despre tulpina Omicron. Când va deveni dominantă în România

Medicul Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, este de părere că tulpina Omicron din Africa de Sud va deveni dominantă în România din luna ianuarie.

Teoria medicului epidemiolog Emilian Popovici despre tulpina Omicron. Când va deveni dominantă în România
Sursa foto: Emilian Popovici Facebook/Hepta
de Iulia Gorgorin    |    25 Dec 2021   •   18:40

Medicul Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie atenția că tulpina Omicron este de trei ori mai transmisibilă decât Delta, iar valul 5 poate să ridice probleme grave în țară.

“Ne aşteptăm la o redinamizare a variantei delta de la jumătatea lunii ianuarie încolo şi la manifestarea mai serioasă a omicron care, dacă respectă ceea ce ştim până acum, că varianta cea mai transmisibilă devine dominantă, va deveni dominantă şi vor circula în paralel. Deci ne aşteaptă un val 5 care poate să ridice probleme. Acum Delta se vede că se dinamizează din nou din cauza circulaţiei oamenilor crescută în această perioadă, iar omicron, dacă respectă tradiţia, fiind de trei, două ori mai transmisibilă decât delta, va deveni dominantă şi atunci va fi o perioadă în care aceste două variante vor circula împreună”, a declarat prof. dr. Emilian Popovici, conform cancan.ro.

Citiţi şi: Veste bună de la cercetători! Tulpina Omicron este mai puţin agresivă decât Delta

×
Subiecte în articol: Emilian Popovici omicron
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close