Antena 3 CNN Actualitate Staţiunea care deţine "aurul negru vindecător". Mulţi români nu ştiu despre această comoară naturală

Staţiunea care deţine "aurul negru vindecător". Mulţi români nu ştiu despre această comoară naturală

Este un adevărat brand românesc şi a împlinit 125 ani de activitate. Cu toate acestea sunt destui români care nu i-au călcat vreodată pragul, ba mai mult, nici nu ştiu de existenţa acesteia.

Staţiunea care deţine "aurul negru vindecător". Mulţi români nu ştiu despre această comoară naturală
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    24 Mai 2024   •   06:00

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare de la Techirghiol, un adevărat brand românesc, a împlinit 125 de ani de activitate neîntreruptă.

Cu această ocazie, centrul a găzduit cel de-al 47-lea Congres al Societății Internaționale de Hidrologie Medicală și Climatologie, dar și Congresul Național de Medicină Fizică și Balneologie.

Supranumit și "aurul negru, nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol are beneficii miraculoase pentru sănătate. Acesta este compus din substanțe formate în mod natural, în urma unor procese geologice.

Tratamentul cu "aurul negru al litoralului" este tot mai căutat de turiști. Acum, sanatoriul balnear funcționează la capacitate maximă.

"Rezervările sunt făcute cu foarte, foarte mult timp înainte. Uneori depășesc un an și probabil acest lucru se întâmplă datorită calității serviciilor medicale pe care le oferim. Lumea se simte bine și revine", a spus Elena Ionescu, manager medical Sanatoriu.

Cele mai căutate proceduri sunt împachetările, băile cu apa sărată și nămol sau recuperarile cu ajutorul roboţilor.

La Techirghiol s-a organizat un congres ce aduce zilele acestea specialiști de renume din mai multe țări, printre care se numără Japonia, Nigeria şi Statele Unite ale Americii.

La dispoziţia turiştilor şi pacienţilor sunt aproximativ 1.000 de paturi în cele două paviloane renovate complet. 

 

×
Subiecte în articol: Techirghiol aurul negru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close