Antena 3 CNN Economic Biz News Jeffrey Franks a comparat economia României cu un bolnav conştient că trebuie să-şi taie piciorul

Jeffrey Franks a comparat economia României cu un bolnav conştient că trebuie să-şi taie piciorul

Jeffrey Franks a comparat economia României cu un bolnav conştient că trebuie să-şi taie piciorul
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Ian 2011   •   22:25

Economia României este ba un bolnav conştient că trebuie să-şi taie piciorul, ca să trăiască, ba un mineralier ruginit sau o şalupă ultraperformantă ca viteză, dar foarte mică. Şi comparaţiile nu se opresc aici. Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI la Bucureşti glumeşte pe seama noastră, dar ne dă speranţe că o să o ducem mai bine. Nu acum, în viitor.

Mai bine de şase ore au durat discuţiile Consliul Economic şi Social şi oamenii FMI. Patronatele spun că au fost plăcute. Au vorbit lucruri serioase cu şeful FMI, dar au şi glumit.

“Dânsul ne-a arătat un mineralier sau ceva de genul ăsta care era răsturnat şi a spus că asta era economia românească acum doi ani”, a spus Cezar Corâci, preşedinte UGIR 1903.

Jeffrey Franks a folosit acum alte exemple ca să ne arate că economia a evoluat.

“Imaginea a doua era România-azi, un mineralier cam ruginit aşa, dar pe linia de plutire şi în stare de funcţiune. Şi ne-a arătat viitorul... e, viitorul a fost mai nefericit pentru că era un fel de şalupă aşa ultra-performantă, cal-viteză, dar foarte mică.

 
“Am făcut observaţia că pe o asemenea similitudine, ar însemna ca trei sferturi din populaţia ţării nu mai are loc, după reformă”, a declarat Bogdan Hossu, lider Cartel Alfa.

În spatele uşilor închise, reprezentanţii FMI le-au recomandat românilor să le găsească de muncă tinerilor şomeri. Iar agricultorii să se recalifice în alte sectoare, mai productive.

“Trebuie să găsim soluţii să creştem agricultura, dar trebuie să-i luăm pe oamenii care lucrează în agricultură şi să le dăm ceva mai productiv de făcut. În industrie, în servicii, în comerţ. Aceasta este modalitatea de a îmbunătăţi activitatea”, a declarat Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI la Bucureşti.

Productivitatea muncii e cu mult mai bună decât acum zece ani, ne laudă FMI, dar mai scumpă decât la vecini. Pentru că, deşi printre ultimele din Europa, salariile noastre, comparativ cu cât producem, sunt mari. Sunt primele remarci ale FMI. Delegaţia abia şi-a început munca la Bucureşti.

 

×
Subiecte în articol: Jeffrey Franks
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close