Antena 3 CNN Economic Imobiliare Statul ar putea mări plafonul de garantare pentru Prima Casă

Statul ar putea mări plafonul de garantare pentru Prima Casă

Statul ar putea mări plafonul de garantare pentru Prima Casă
Sursa foto: prima casa
04 Feb 2010   •   18:48

Plafonul până la care statul garantează împrumuturile imobiliare pentru Prima Casă ar putea fi ridicat peste 60.000 de euro. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, s-a întâlnit cu reprezentanţii bancherilor, care i-au făcut această propunere, iar proiectul va fi discutat săptămâna viitoare în şedinţă de Guvern.

Programul guvernamental Prima Casă pe 2010 se vrea un program pentru case noi, dar mai scumpe. Mărirea plafonului până la care statul garantează împrumuturile imobiliare ar putea duce la scumpirea locuinţelor, fie ele vechi sau noi.

?Va fi un program care va încuraja achiziţia de locuinţe. Căutăm soluţii ca să încurajăm mai mult achiziţia de locuinţe noi, dar în context european e foarte dificil?, spune Ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu.

Cât despre relaxarea creditării în momentul de faţă, nici nu se pune problema. Bancherii susţin că în acest moment nu există clienţi noi.

?Toate băncile discută de fapt de menţinerea vechilor linii de credite sau de menţinerea în funcţiune a proiectelor de investiţii deja angajate, ceea ce e o mare problemă pentru economia românească?, spune Vlădescu.

În prezent, plafonul până la care statul garantează împrumuturile imobiliare pentru Prima Casă este de 60 de mii euro. Autorităţile vor să modifice forma actuală a programului până la jumătatea lunii februarie. Noile măsuri care vor fi discutate săptămâna viitoare în şedinţă de Guvern sunt menite să stimuleze cumpărarea dar şi construcţia de noi locuinţe.


Antena3

×
Subiecte în articol: prima casa
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close