Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Lucian Romaşcanu (PSD): "Aştept demisia doamnei Raluca Turcan, ministru al Muncii în perioada în care a fost avizat unul dintre azilele groazei"

Lucian Romaşcanu (PSD): "Aştept demisia doamnei Raluca Turcan, ministru al Muncii în perioada în care a fost avizat unul dintre azilele groazei"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a spus, într-o intervenție la Antena 3 CNN, că în scandalul "Căminelor Groazei" trebuie să urmeze și alte demisii, inclusiv din zona liderilor politici.

Lucian Romaşcanu (PSD): "Aştept demisia doamnei Raluca Turcan, ministru al Muncii în perioada în care a fost avizat unul dintre azilele groazei"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2023   •   18:13

Romașcanu a nuanțat poziția exprimată cu câteva ore înainte de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

"Lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici. Aștept acum ca și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au avut o legătură cu 'azilele groazei' să își asume pe deplin responsabilitatea.

Toți trebuie să facă un pas în spate. Lucrurile nu se vor schimba, însă, doar cu un număr de demisii. Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societății să fie acoperită de un șir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel", a scris Ciolacu pe Facebook, într-o primă reacție la demisia din Guvern a Gabrielei Firea.

Citește și: Mugur Ciuvică: "Operațiunea care a dus la demisia Gabrielei Firea a fost făcută pentru a-i ușura candidatura lui Nicușor Dan"

La Antena 3 CNN, senatorul PSD Lucian Romașcanu a indicat mai mulți lideri politici care, în opinia sa, ar trebui să-și dea demisia:

"Demisia doamnei Firea este strict decizia dumneaei. Este o demisie de onoare. Este un lucru pe care sigur că nu și l-a dorit nimeni. Dar în acest moment suntem în situația în care, atât în plan guvernamental, prin deciziile pe care le-a luat Marcel Ciolacu, cât și în plan politic, prin cele două demisii de onoare ale celor doi miniștri, suntem în linie cu ceea ce trebuie să facem (...)

Îl aștept cu mare interes pe dl. Drulă să-și demită primarii care au 'azile ale groazei' pe teritoriul lor, pe d-na. Turcan să-și dea demisia, pentru că a fost ministru al Muncii atunci când s-a avizat unul din azilele groazei. Noi ne-am făcut treaba.

Aștept cu mare interes și cu mare nerăbdare să văd că tot ce a însemnat discurs, în ultimele zile, al opozanților dar și al colegilor, se întâmplă și în curtea dumnealor. (...) Repet, Partidul Social Democrat a făcut ceea ce trebuia făcut.

Îi aștept și pe ceilalți onorabili membri ai clasei politice să urmeze exemplul (miniștrilor demisionari) și să-l văd și eu pe dl. Drulă plecat acasă, pe dl. Viziteu, pe d-na. Turcan. Chiar aștept aceste lucruri, pentru că au fost atât de vocali în ultima perioadă, încât gesturile pe care le menționez eu sunt naturale", a spus Lucian Romașcanu la Antena 3 CNN. 

Raluca Turcan, ministrul Culturii în guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu, este deputat PNL și a deținut portofoliul Muncii și Protecției Sociale în perioada 23 decembrie 2020 - 25 noiembrie 2021 în guvernul condus de Florin Cîțu.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close