Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Experimentul apei chioare sau cum să induci oamenii în eroare, în direct, la TV: “Rușine pentru ce au făcut!”

Experimentul apei chioare sau cum să induci oamenii în eroare, în direct, la TV: “Rușine pentru ce au făcut!”

„Uitați ce apă murdară cumpărăm din magazine…” Asta era concluzia unui experiment făcut în direct la o televiziune din România, în care moderatoarea testa mai multe ape minerale. Cu ajutorul unui aparat de electroliză, o parte din apele minerale se colorau, iar acest lucru ar fi trebuit să șocheze audiența. Însă adevărul este tocmai pe dos. Invitată la iThink, Claudia Benea, somelier de ape minerale și expert în hidratare, a explicat științific rezultatul acestui experiment.

Experimentul apei chioare sau cum să induci oamenii în eroare, în direct, la TV: “Rușine pentru ce au făcut!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2023   •   14:48

„Ceea ce a făcut această televiziune și, încă o dată, rușine pentru ceea ce au făcut. N-au spus nimic despre apă, au spus despre ei că sunt toți repetenți la Chimie. Ceea ce au făcut a fost electroliza apei. Electroliza apei asta face. Când băgăm acel aparat în apă, cu cât este bogată în minerale, cu atât se colorează mai tare.”, a arătat invitata lui Iusti Fudulu la iThink.

Apele chioare n-au minerale de nicio culoare

„Apele care s-au colorat mai puțin sunt apele care au cea mai mică cantitate de minerale. Nici nu are cum să se coloreze, pentru că nu are din ce. Electroliza nu se face.”, a explicat Claudia Benea.

Citește și: „Au doctorate, dar nu mai au bun simț!” Petre Nicolae, la iThink, despre boala socială a momentului

Mineralele dau culoare apei și vieții

„Dacă se face mai gălbuie, mai maronie, e datorită fierului, un mineral extrem de pretențios. Brazilia a hotărât prin lege să introducă fier în  apa de la robinet, datorită numărului copleșitor de mare de copii cu  anemii. Se colorează mai negru, mai verde, mai intens, datorită cantităților unui mineral predominant.

Dacă e magneziu mai mult, dacă este feruginoasă, bicarbonatată, în funcție și de varietatea lor, unele ape au 3 minerale, 5 minerale, 12 minerale. Îți dai seama că la aia cu 12 minerale o să ai impresia că acolo e râie de broască.”, a mai spus Claudia Benea, invitata lui Iusti Fudulu la iThink, emisiunea care deși nu îți spune ce să gândești, cu siguranță te pune pe gânduri.

×
Subiecte în articol: apa Claudia Benea somelier hidratare
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close