Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un martor a povestit totul în dosarul crimei din Sibiu. Milionarul Adrian Kreiner a fost ucis de românul extrădat din Scoţia

Un martor a povestit totul în dosarul crimei din Sibiu. Milionarul Adrian Kreiner a fost ucis de românul extrădat din Scoţia

Apar noi detalii din cazul crimei omului de afaceri sibian, Adrian Kreiner. Un martor important din dosar le-a dat anchetatorilor detalii despre modul în care a fost pus la cale crima şi jaful.

de Carmina Pricopie    |    05 Ian 2024   •   18:44

Bărbatul extrădat la finalul anului trecut din Scoția în cazul jafului dat în casa lui Adrian Kreiner ar fi chiar cel care l-a și ucis. Atacatorii ar fi primit pontul chiar de la un prieten al milionarului, iar cel extrădat, Laurențiu Ghiță, spune martorul, ar fi vrut doar să-l adoarmă pe Kreiner, pentru că opunea rezistență.

Laurențiu Ghiță, 35 de ani, principalul suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, este acuzat de omor calificat și două infracțiuni de tâlhărie calificată.

Bărbatul a fost adus în țară la sfârșitul anului trecut, din Scoția și dus la Tribunalul Sibiu, unde i-a fost confirmat mandatul de arestare în lipsă. Nu a dat nicio declarație în fața anchetatorilor, dar nici în fața magistratului de drepturi și libertăți.

Probele de la dosar indică însă că el ar fi cel care l-a ucis pe Adrian Kreiner.

"Laurențiu a arătat cum a strâns victima de gât, prinzând-o cu gâtul între braț și trunchi, afirmând că doar a încercat să îi dea somn, pentru că victima opunea rezistență", se arată în declarația din dosar. 

Asta ar fi povestit chiar Laurențiu Ghiță într-un cerc restrâns, imediat după ce a aflat că victima pe care o jefuise tocmai murise.

"Laurențiu manifesta o puternică stare de regret, întrucât era foarte credincios și nu-l interesa neapărat răspunderea penală cu privire la fapta sa, ci răspunderea în fața lui D-zeu, întrucât fapta aceasta nu se poate ierta. Laurențiu era dărâmat, nici nu se putea orienta în spațiu", se mai arată în declarația de la dosar. 

Apoi a urmat un moment de panică. Cei trei suspecți erau în posesia a 16 ceasuri, pe care unul dintre ei, Costin Zuleam, le îngropase imediat după jaf. Cel mai scump dintre ele valora între 40.000 și 120.000 euro.

Unul dintre martori le-a detaliat anchetatorilor că Costin Zuleam a fost creierul atacului. El primise pontul de la un prieten care ar fi spus că Adrian Kreiner are sume mari de bani în casă.

Imediat după moartea victimei, Zuleam a dezgropat ceasurile și le-a predat lui Laurențiu Ghiță. Toți au fugit din România.

Ghiță a fost prins în Scoția și adus în țară. Marian Cristian Minai a fost reperat în Irlanda de Nord și urmează a fi extrădat, iar Costinel Cosmin Zuleam este și acum de negăsit.

×
Subiecte în articol: Adrian Kreiner Scotia Sibiu om de afaceri
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close