Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Val de îmbolnăviri în rândul copiilor. Peste 400 se prezintă zilnic la Urgențe, la spitalul "Grigore Alexandrescu" din București

Val de îmbolnăviri în rândul copiilor. Peste 400 se prezintă zilnic la Urgențe, la spitalul "Grigore Alexandrescu" din București

Record de prezentări în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. Medicii spun că primesc zilnic peste 400 de copii, cei mai mulți cu infecții respiratorii acute, probleme digestive sau scarlatină.

de Cristina Ştefan    |    Ioana Mircea    |    19 Apr 2024   •   19:25

La Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti ajung chiar şi 500 de copii în 24 de ore. Cei mai mulţi vin cu febră, vărsături, dureri de cap sau erupţii.

Din cauza timpului mare de aşteptare unii părinţi îşi pierd răbdarea, din acest motiv poliţia este chemată periodic să meţină ordinea. Aglomerate sunt şi alte spitale de pediatrie, unde situaţia este similară.

Prezentările au crescut şi la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului. Aici specialiştii sunt îngrijoraţi din cauza formelor severe date de rujeolă. Aceştia atraga atenţia că după vindecarea aparentă a bolii unii copii îşi pot pierde complet imunitatea.

"Acești copii sunt foarte fragili si pot face complicații cu microbi foarte, foarte agresivi. În momentul de față copiii spitalizați au probleme respiratorii substanțiale. 

Unul dintre copii este prea mic pentru vaccinare, având nevoie de sistem respirator, adică este ținut în viață de niște mașini", a declarat Mihai Craiu, medic pediatru în cadrul Institutului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului.

Cazuri severe ajung şi în camera de garda a Spitalului Victor Gomoiu. "Sunt foarte multe prezentări la Camera de gardă, undeva 250 de prezentări pe 24 de ore. Atât probleme respiratorii, încă avem gripă, Covid, infecții streptococice, cât și probleme digestive, gastroenterocolite", a spus Diana Zaharia, medic specialist pediatrie Spitalul Victor Gomoiu.

Cazurile pediatrice din camerele de gardă care nu reprezintă o urgenţă pot aştepta între 4 şi 8 ore.

×
Subiecte în articol: imbolnaviri copii București
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close