Antena 3 CNN Externe Autoritățile din Columbia au confiscat aproape 3.500 de aripioare de rechin

Autoritățile din Columbia au confiscat aproape 3.500 de aripioare de rechin

Autorităţile columbiene au confiscat un transport de 3.493 de aripioare de rechin ce urmau să fie traficate ilegal în Hong Kong de pe aeroportul din Bogota.

Autoritățile din Columbia au confiscat aproape 3.500 de aripioare de rechin
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Sep 2021   •   17:42

Această cantitate confiscată confirmă că au fost omorâți între 900 și 1.000 de rechini, ce aveau dimensiuni între 1 și 5 metri lungime.

Aripioare care sunt foarte profitabile. Pot costa 6.800 de dolari SUA, ceea ce înseamnă aproape 780 de euro și, prin urmare, comerțul lor este o afacere.

Hong Kong este cel mai mare importator de aripi de rechin din lume și responsabil pentru aproximativ jumătate din comerțul global. 

În unele ţări, aripioarele de rechin sunt vândute sub pretextul că ar aduce unele beneficii pentru sănătate.

Marfa provenea din municipiul Roldanillo, din sud-vestul Columbiei, potrivit secretarului pentru Mediu de la Bogota.

„Compania de transport maritim a fost cea care a alertat iniţial autorităţile de mediu şi poliţia”, a declarat Carolina Urrutia.

„Poliţia efectuează prelevarea de probe pentru a afla cu exactitate ce specii sunt, însă cunoaştem faptul că există mai mult de trei specii de rechin în apele columbiene”, a adăugat oficialul.

Poliţia naţională va conduce această anchetă, și  au fost solicitate companiei de transport maritim toate informaţiile referitoare la expeditor şi destinatarul final al transportului, potrivit Reuters

 

 

×
Subiecte în articol: Columbia hong kong rechin aripioare
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close