Antena 3 CNN Externe Căderi neobişnuite de zăpadă în Spania. Sute de accidente rutiere înregistrate

Căderi neobişnuite de zăpadă în Spania. Sute de accidente rutiere înregistrate

Căderi neobişnuite de zăpadă în Spania. Sute de accidente rutiere înregistrate
de O.P.    |    06 Feb 2015   •   08:00

 Numeroase operaţiuni de eliberare a persoanelor blocate în propriile vehicule din cauza zăpezii au avut loc în nordul Spaniei, în timp ce 28 de provincii ale ţării rămân sub avertizare de temeperaturi foarte scăzute, relatează portalul TheLocal.es.

Spania se confruntă cu ninsori neobişnuite şi cu temperaturi care vor scădea spre sfârşitul săptămânii, potrivit agenţiei naţionale de meteorologie, Aemet. Presa locală anunţă temperaturi de minus 15 grade Celsius şi până la 40 de centimetri de zăpadă.

Unitatea militară pentru situaţii de urgenţă (UME) a salvat aproximativ 300 de persoane blocate în propriile maşini din cauza zăpezii în Leon, Palencia şi Cantabria. Sute de maşini au fost blocate până la 17 ore pe drumurile dintre Cantabria şi Palencia. Printre cei blocaţi se află şi aproximativ 100 de britanici.

UME, împreună cu poliţia spaniolă, a salvat 220 de persoane după ce maşinile lor au fost blocate de zăpadă pe autostrada A-67 din Cantabria, în nord-vestul Spaniei, potrivit cotidianului El Pais.

Agenţia spaniolă de meteorologie a anunţat că temperaturile vor scădea vineri, 28 de provincii fiind sub avertizare de temperaturi scăzute.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close