Antena 3 CNN Externe Cancerul de piele pândeşte. Cum arată faţa unui şofer ars de soare dintr-o parte

Cancerul de piele pândeşte. Cum arată faţa unui şofer ars de soare dintr-o parte

Cancerul de piele pândeşte. Cum arată faţa unui şofer ars de soare dintr-o parte
Sursa foto: Foto: nejm
de S.T.    |    01 Iun 2012   •   14:50

Deşi încă nu a venit canicula, soarele arde destul de puternic, fără ca noi să simţim acest lucru, iar nivelul ultravioletelor este ridicat. Cancerul de piele pândeşte, mai ales dacă nu folosim creme de protecţie solară.

Ultimul număr al revistei "The New England Journal of Medicine" descrie cazul unui şofer de TIR din Manchester care, aproape 3 decenii, a primit razele solare prin fereastra stângă a "truck"-ului său.

Bărbatul nu a realizat pericolul la care se expune şi a făcut, la propriu, pe pielea lui, un experiment.

Urmările sunt de-a dreptul şocante: dermatohelioză puternică, tegument palid, uscat.



Intensitatea razelor ultraviolete şi-a spus cuvântul, mai ales că bărbatul, în vârstă de 69 de ani, nu a folosit niciun fel de protecţie solară.

Partea stângă a chipului său este mult mai "îmbătrânită", plină de riduri, în timp ce partea dreaptă arată mult mai sănătos.

"E clar că soarele nu mai este prietenos dacă expunerea e prea mare", afirmă Jennifer Gordon, medic dermatolog la Universitatea din Northwester, din Chicago.

"Omul s-a dus la un control obişnuit şi atunci medicii şi-au dat seama că e ceva în neregula. Le-a mărturisit că a condus camionul vreme îndelungată şi, de obicei, partea dreapta a feţei era mai protejată. I-am recomandat, imediat, creme antisolare, pentru că, din păcate, următorul pas este cancerul de piele", a spus Jennifer Gordon.

×
Subiecte în articol: cancer de piele sofer de tir
Parteneri
Vlad Pascu, la judecătoria Mangalia, termen cu un nou judecător
x close