Antena 3 CNN Externe Carcasa submersibilului Titan ar fi fost din fibră de carbon "expirată", cumpărată la reducere. Dezvăluirile unui jurnalist care s-a înscris pentru excursia către Titanic

Carcasa submersibilului Titan ar fi fost din fibră de carbon "expirată", cumpărată la reducere. Dezvăluirile unui jurnalist care s-a înscris pentru excursia către Titanic

Cei de la OceanGate ar fi folosit fibră de carbon de la Boeing, cumpărată la preț redus, pentru că depășise termenul de valabilitate pentru avioane.

Carcasa submersibilului Titan ar fi fost din fibră de carbon "expirată", cumpărată la reducere. Dezvăluirile unui jurnalist care s-a înscris pentru excursia către Titanic
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    24 Iun 2023   •   23:08

Redactorul șef al Travel Weekly, Arnie Weissmann, a relatat că urma să se îmbarce pe Titan pentru a vedea Titanicul, în luna mai, dar călătoria a fost oprită din cauza vremii. 

Acesta spune că fondatorul OceanGate, Stockton Rush, i-ar fi dezvăluit că "a folosit fibra de carbon pentru fabricarea Titanului cumpărată la o reducere mare de la Boeing, deoarece materialul a depășit termenul de valabilitate pentru a fi folosit în avioane", potrivit Insider.

Acesta s-a arătat îngrijorat privind siguranța sa la bordul submersibilului, însă directorul OceanGate i-ar fi dat asigurări că termenele de valabilitate pentru fibra de carbon au fost stabilite "prea devreme".

Companie Boeing suține, însă, că "nu a găsit nicio înregistrare a vreunei vânzări de material compozit către OceanGate sau CEO-ul său". Asta deși pe site-ul OceanGate se menționa că nava a fost proiectată "în colaborare" cu Boeing. Producătorul de avioane americane neagă, totuși, orice implicare în proiectarea submersibilului Titan.

Înainte de călătoria care i-a fost fatală, Stockton Rush a recunoscut public, în 2021, că știa că a "încălcat unele reguli" folosind fibră de carbon pentru navă.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close