Antena 3 CNN Externe Cât valorează viaţa unui om?! Vezi ce despăgubiri vor primi supravieţuitorii naufragiului din Italia

Cât valorează viaţa unui om?! Vezi ce despăgubiri vor primi supravieţuitorii naufragiului din Italia

Cât valorează viaţa unui om?! Vezi ce despăgubiri vor primi supravieţuitorii naufragiului din Italia
Sursa foto: Foto: AP/ Agerpres
27 Ian 2012   •   13:15

Supravieţuitorii naufragiului vasului Costa Concordia vor fi despăgubiţi financiar. Compania Costa Crociere, proprietarul navei Concordia, şi mai multe asociaţii ale pasagerilor care au supravieţuit naufragiului din 13 ianuarie, au ajuns vineri la un acord ce prevede despăgubirea fiecărui pasager cu 11.000 de euro, plus alte cheltuieli, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Înţelegerea a fost anunţată după o zi de negocieri între companie şi asociaţii de consumatori, reprezentând 3.206 persoane care nu au suferit răni în urma naufragiului.

Pe lângă cele 11.000 de euro, Costa Crociere le va mai plăti pasagerilor circa 3.000 de euro/persoană, reprezentând costul biletului şi eventuale cheltuieli de transport sau medicale. Copiii vor primi aceleaşi sume ca şi adulţii.

Banii vor fi plătiţi în termen de o săptămână de la acceptarea ofertei, caz în care pasagerii sunt obligaţi să renunţe la acţionarea în justiţie a companiei.

Răniţii sau familile victimelor nu sunt vizaţi de înţelegere, a subliniat Adoc.

Iniţial, proprietarii navei Concordia le-au făcut o ofertă jignitoare pasagerilor care au supravieţuit naufragiului. Oamenii au primit o reducere de 30% pentru viitoarele croaziere.

Pachebotul Costa Concordia, având la bord 4.229 de persoane, dintre care 1.000 de membri de echipaj şi de trei ori mai mulţi turişti, a naufragiat în seara zilei de 13 ianuarie.

Acesta a deviat de la ruta stabilită şi s-a izbit de o stâncă foarte aproape de insula Giglio, în largul coastelor Toscanei. Bilanţul provizoriu al tragediei este de 16 morţi şi 16 dispăruţi.

×
Subiecte în articol: Costa Concordia victime naufragiu
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close