Antena 3 CNN Externe Dîncu spulberă iluzia supraviețuirii după un război atomic | "Orice lovitură nucleară va duce la sârşitul lumii"

Dîncu spulberă iluzia supraviețuirii după un război atomic | "Orice lovitură nucleară va duce la sârşitul lumii"

Ministrul român al Apărării a comentat perspectivele de supraviețuire a speciei umane în cazul unui război atomic.

Dîncu spulberă iluzia supraviețuirii după un război atomic | "Orice lovitură nucleară va duce la sârşitul lumii"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2022   •   12:46

"Nimeni nu poate să înceapă în mod rațional o lovitură nucleară, pentru că asta înseamnă, până la urmă, sfârșitul. Orice ripostă ulterioară ar duce la sfârșitul omenirii", a declarat Vasile Dîncu.

El a estimat însă că la nivel planetar se duce o politică de descurajare, tocmai pentru a evita recurgerea la arme nucleare.

Comentariile sale vin în contextul în care presa internațională și analiștii militari au remarcat o intensificare a mișcărilor armamentului atomic de care dispune Rusia.

Intensificări ale "dansului atomic" al Rusiei

Pe fondul înfrângerilor tot mai mari consemnate pe frontul din Ucraina, președintele rus Vladimir Putin ar putea ordona o lovitură nucleară demonstrativă, au declarat surse citate în presa din Marea Britanie.

Un tren încărcat cu dispozitive ce aparțin Direcției militare ruse însărcinate cu administrarea muniției atomice a fost fotografiat recent, iar analistul militar polonez Konrad Muzyka a declarat la Antena 3 CNN că "Rusia ne va arăta că e capabilă să detoneze o armă atomică!"

Submarinul nuclear Belgorod, echipat cu torpila nucleară Poseidon, capabilă să atingă ținte aflate la 10.000 de kilometri depărtare, a fost semnalat recent în Marea Barents, după ce a părăsit baza sa din Severodvinsk și a fost "invizibil" o perioadă de timp.

Dispariția submarinului nuclear stârnise panică, pe fondul temerilor că Vladimir Putin ar plănui să facă un test nuclear.

 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close