Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Rusia ne va arăta că e capabilă să detoneze o armă atomică!", declară analistul militar care a dezvăluit "trenul nuclear" al lui Putin

"Rusia ne va arăta că e capabilă să detoneze o armă atomică!", declară analistul militar care a dezvăluit "trenul nuclear" al lui Putin

Konrad Muzyka, analistul militar polonez care a semnalat deplasarea echipamentelor provenind din unitatea însărcinată cu muniția atomică a Moscovei,  a acordat un interviu în exclusivitate pentru News Hour with CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2022   •   18:39

Imaginile cu trenul în care se află aceste echipamente au fost deja vizualizate de milioane de ori pe rețelele de socializare.

Muzyka a recunoscut echipamentele militare din aceste imagini ca aparținând Direcției 12 a forțelor armate ruse.

Este structura care se ocupă cu depozitarea, transportul și întreținerea armelor nucleare.

Analistul militar crede că, dacă în cele din urmă Vladimir Putin va decide să folosească armele nucleare, asta îi va aduce sfârșitul, pentru că răspunsul Vestului va fi unul devastator.

Analist militar polonez: "Cred că filmul a fost făcut public în mod intenționat"

"În primul rând, pe tren sunt două vehicule care aparțin celei de-a 12-a Direcții principale a forțelor armate ruse. Aceasta este responsabilă cu operarea muniției nucleare. Unul dintre camioane a fost văzut în exercițiile Direcției 12, iar al doilea vehicul este unul blindat folosit acum tot de Direcția a 12-a.

Dar, la fel de important, calea ferată unde a fost făcut filmulețul duce direct la baza principală a Direcției 12.

Cred că acest filmuleț a fost făcut public intenționat, să ne facă pe toți să credem că războiul ar putea escalada, dar să ținem cont că vor veni vremuri grele și vor fi si mai multe astfel de filmulețe. Este foarte probabil să vedem din ce în ce mai multe componente de tehnică nucleară, iar totul are ca scop punerea presiunii pe Vest și pe Ucraina pentru a începe negocierile cu Rusia.

Ceea ce vă pot spune din pregătirile rușilor, dar și din doctrina militară rusească, este că escaladarea e un proces.

Așadar, este puțin probabil ca Rusia să lovească Ucraina cu o armă nucleară mâine sau poimâine. Ar fi un proces cu pași mici, pentru a exercita și mai multă presiune pe Vest.

Analist militar polonez: "Situația va deveni din ce în ce mai rea"

Cred că suntem abia la început, iar situația va deveni din ce în ce mai rea. Rusia ne va arăta că este capabilă, chiar doritoare de a-și folosi capabilitățile nucleare, dar asta nu înseamnă că o va și face!

Din punctul meu de vedere, Rusia poate face un exercițiu nuclear în Rusia, poate să transmită un document care să arate că lovit Ucraina cu o armă nucleară fără să facă neapărat acest lucru, iar dacă Vestul nu va mușca momeala, nu va ceda și nu va accepta termenii Rusiei, atunci va trebui să decidă Rusia care e următorul pas: fie vor instrumenta o explozie nucleară în Rusia, fie vor detona o bombă în Marea Neagră.

E incredibil de dificil de a prezice ce se va întâmpla în aceea fază.

Prima variantă ar fi să lanseze o lovitură nucleară asupra facilitaților din Ucraina, iar a doua să folosească artilerie convențională în lovituri masive asupra acestor facilități din Ucraina, iar asta ar înseamna sfârșitul războiului, pentru că loviturile ar fi devastatoare pentru Rusia", a declarat Konrad Muzyka la News Hour with CNN.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close