Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Submarinul nuclear Belgorod, înarmat cu "torpila Apocalipsei", a fost depistat în Marea Barents

Submarinul nuclear Belgorod, înarmat cu "torpila Apocalipsei", a fost depistat în Marea Barents

Submarinul nuclear Belgorod rusesc a fost semnalat în Marea Barents, după ce a părăsit portul rusesc la Marea Albă.

Submarinul nuclear Belgorod, înarmat cu "torpila Apocalipsei", a fost depistat în Marea Barents
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2022   •   17:48

Un tabloid britanic a scris că această navă ar putea fi folosită de Moscova pentru o lovitură nucleară demonstrativă în Marea Neagră.

În urmă cu câteva săptămâni, Belgorod a părăsit Severodvinsk, oraș situat la Marea Albă, unde se află, încă din epoca sovietică, un șantier naval militar specializat în construcția de submarine.

El a fost semnalat la suprafață în Marea Barents la sfârșitul lunii septembrie.

Submarinul se afla încă în Marea Barents în data de 27 septembrie, conform informațiilor și fotografiilor furnizate de site-ul navalnews, citat de Antena 3 CNN.

Belgorod este cel mai mare submarin din lume: are aproximativ 178 de metri lungime, 15 metri lățime și 30.000 de tone.

Este dotat cu torpila atomică Poseidon, pe care Marina militară americană o descrie drept o "torpilă autonomă intercontinentală cu propulsie și încărcătură nucleare".

Specialiștii citați de site-ul menționat nu exclud o lansare demonstrativă a torpilei Poseidon, cu sau fără focos nuclear, întrucât testarea armelor atomice, chiar și fără încărcătură, poate face parte din strategia de escaladare nucleară aleasă de Rusia, pe fondul conflictului din Ucraina, în care Moscova a consemnat eșecuri militare în ultimele săptămâni.

 

 

×
Subiecte în articol: Belgorod Severodvinsk Marea Barents
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close