Antena 3 CNN Externe Finala Ligii Campionilor ar putea fi mutată de UEFA de la Sankt Petersburg

Finala Ligii Campionilor ar putea fi mutată de UEFA de la Sankt Petersburg

UEFA ar putea muta finala Ligii Campionilor din acest sezon de la Sankt Petersburg, pe fondul crizei dintre Ucraina și Rusia.

Finala Ligii Campionilor ar putea fi mutată de UEFA de la Sankt Petersburg
Sursa foto: BBC
de Cerasela Stafie    |    22 Feb 2022   •   15:36

Rusia a trimis trupe în două regiuni controlate de rebeli din estul Ucrainei și există temeri că urmează o invazie. Mai multe țări au anunțat sancțiuni împotriva Moscovei după acest incident.

În acest context, se crede că UEFA nu va perimite găzduirea meciului de către Rusia. Fostul ministru britanic al sportului, Tracey Crouch, a declarat pentru BBC Sport că UEFA ar trebui să mute finala ”imediat”.

”Având în vedere condamnarea britanică și europeană a acțiunii Rusiei în Ucraina, UEFA ar trebui să mute imediat finala Ligii Campionilor de pe stadionul Gazprom”, a adăugat Crouch.

”Interdicția ca politicienii și oficialii să călătorească la Cupa Mondială din 2018, găzduită de Rusia, a fost un mesaj blând adresat președintelui Putin, care nu a făcut nicio diferență semnificativă – așa că UEFA trebuie să adopte o poziție mult mai fermă, nu în ultimul rând pentru a asigura siguranța fanilor călători.”

Organismul de conducere al fotbalului european evaluează întreaga situație înainte de a lua o decizie în această chestiune, dar urmează să caute un nou loc în scurt timp pentru al treilea an consecutiv. Ultimele două finale ale Ligii Campionilor s-au jucat în Portugalia din cauza problemelor legate de COVID-19.

BBC Sport a transmis că meciul se va juca în continuare sâmbătă, 28 mai. În prezent, UEFA dicută cu Dynamo Kyiv și Sporting Lisabona cu privire la meciul din optimile Ligii Tineretului, care este programat să se joace în capitala Ucrainei pe 2 martie.

Este posibil ca și alte meciuri ale competiției UEFA să fie încă mutate. Nu au mai rămas echipe din Ucraina în nicio altă competiție europeană în acest sezon, dar clubul rus Zenit St Petersburg este încă în Europa League și urmează să joace joi manșa secundă a meciului cu Real Betis din Spania. Zenit a pierdut meciul de acasă cu 3-2.

Tensiunile în regiune au escaladat și mai mult în această săptămână, președintele rus Vladimir Putin ordonând trupelor să intre în două regiuni controlate de rebeli din estul Ucrainei, după ce le-a recunoscut drept state independente.

Temerile cu privire la o invazie au crescut în ultimele luni, după ce Rusia a adunat peste 150.000 de militari de-a lungul granițelor cu Ucraina, potrivit estimărilor SUA.

 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close