Antena 3 CNN Externe Imagini șocante în Libia. Malul Mediteranei s-a umplut de cadavrele migranților care vor să fugă în Europa și se îneacă

Imagini șocante în Libia. Malul Mediteranei s-a umplut de cadavrele migranților care vor să fugă în Europa și se îneacă

Imagini șocante în Libia. Malul Mediteranei s-a umplut de cadavrele migranților care vor să fugă în Europa și se îneacă
18 Aug 2015   •   13:46

Scene de coșmar în Libia, acolo unde malul Mediteranei începe să se umple de cadavrele migranților care vor să fugă în Europa, în bărci supraaglomerate, și sfârșesc în valurile mării.

Trupurile neînsuflețite vor fi înmormântate în gropi nemarcate. Nimeni nu știe cine sunt persoanele decedate și nu există suficiente resurse pentru identificarea acestora.

Voluntari din Libia strâng cadavrele de pe malul mării și se ocupă de funeralii, în timp ce alte mii de bărbați, femei și copii sunt salvați zilnic pe coastele Italiei și Greciei.

Pozele au fost făcute în Zuwara, pe coasta de vest a Libiei, aproape de granița cu Tunisia. Scenele de coșmar se intind însă pe 100 de mile, până spre Garaboli. Taha Sultan, șeful Libyan Red Crescent Society, organizația care încearcă să controleze fenomenul migrației ilegale și să acorde sprijin populației vulnerabile, a declarat că este vorba despre sute de cadavre.

"Oamenii sunt disperați să plece pentru că este periculos și se tem pentru viețile lor. Suntem în război, oamenii mor și ajutorul nu vine de nicăieri. În plus, acum avem și problema Statului Islamic. Este foarte periculos să trăiești aici", a explicat Sultan.

Libia este împărțită între doua guverne, susținute de rebeli înarmați, dar care controlează teritorii limitate. Statul Islamic a profitat de această criză pentru a-și extinde teritoriile. În plus, Libya Dawn, o alianță de forțe armate, a răsturnat, în urmă cu un an, guvernul de la Tripoli recunoscut internațional și a format propriul executiv, împingând țara la un pas de anarhie.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close