Antena 3 CNN Externe În Premieră: Miliardari ruşi, refugiaţi în iglu-urile din Siberia

În Premieră: Miliardari ruşi, refugiaţi în iglu-urile din Siberia

În Premieră: Miliardari ruşi, refugiaţi în iglu-urile din Siberia
Sursa foto: Foto: luxurylaunches.com
18 Apr 2011   •   22:35

În Rusia se naşte un fenomen: mii de ruşi bogaţi părăsesc oraşele şi se retrag în zone izolate, pentru a-şi duce viaţa cât mai departe de civilizaţie. Trăiesc in colibe, manâcă doar ce cultivă şi îşi cresc copiii în spirit liber. Pentru ei, banii şi cariera nu mai au valoare. Mai mult, sunt convinşi că în curând vom trăi toţi ca ei. O echipa a emisiunii "În Premieră" a petrecut câteva zile într un sat in apropiere de Siberia unul dintre cele 200 din Rusia ridicate de la zero de foşti bogătaşi.

Au fost profesori, ingineri, avocaţi, oameni de afaceri. Au avut bani şi cariere  de invidiat.  Dar într-o zi şi-au vândut casele, şi-au îngheţat conturile şi s-au retras în sălbăticie pentru a trăi ca la începuturile lumii. Constantin, călăuza noastră, a fost anchetator in miliţia rusească, dar la vară se va muta şi el în Alexandrovka, satul de la porţile Siberiei.

În Rusia sunt deja două sute de sate, construite de la zero de oameni convinşi că în curând, progresul se va întoarce împotriva noastră, iar lupta ne va fi fatală. Eduard e unul dintre ei. A lucrat in Occident şi a fost manager de talie internaţională. Acum locuieste in iurta, un fel de cort cu podea de lemn.  Are doi copii pe care refuză să-i dea la şcoală de teama că sistemul ii va transforma in marionetele civilizatiei. Dar in Alexandrovka toti au studii superioare, asa ca David si Danila au de la cine invata.

Mănâncă simplu şi doar ce cultivă. N-au nici curent electric, nici apă curentă. Şi vara şi iarna se călesc cu galeti de apa aruncate peste ei, la temperaturi siberiene.

 


Iulia a fost profesor universitar de matematica. S-a stabilit aici impreuna  cu sotul ei, care n-a mai suportat stresul functiei pe care o avea in domeniul constructiilor.

Cu totii vor sa traiasca in strictul necesar, fara bani si fara tehnocolie.  Constantin, zis Samanul, a fost securist, dar acum e vraciul comunitatii . Isi vindeca pacientii cu rugaciuni,  plante  si ritualuri de imbaiere.

Alexandrovka pare sa fie unul dintre putinele locuri pe Pamant in care singurul guvernator e NATURA. E o lume libera, care te contamineaza. Asta s-a intamplat  si cu noi, in cateva zile de filmare.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close