Antena 3 CNN Externe Omul cel mai căutat de pe planetă, Edward Snowden, se teme pentru viaţa sa: "Niciodată nu voi fi în siguranţă"

Omul cel mai căutat de pe planetă, Edward Snowden, se teme pentru viaţa sa: "Niciodată nu voi fi în siguranţă"

Omul cel mai căutat de pe planetă, Edward Snowden, se teme pentru viaţa sa: "Niciodată nu voi fi în siguranţă"
13 Iun 2013   •   13:13
The South China Morning Post a publicat un alt articol, joi dimineaţă, referitor la interviul exclusiv cu Edward Snowden, persoana responsabilă cu scurgerea de informaţii ultra secrete ale Agenţiei de Securitate Naţională (NSA), în ceea ce priveşte programul de interceptare a cetăţenilor americani.
Conform sursei citate, Snowden a dezvăluit că guvernul american "a accesat ilegal, încă din 2009, baza de date informative a guvernelor din Hong Kong, respectiv China."

Fostul agent NSA a mai spus că Statele Unite fac presiuni uriaşe pentru extrădarea lui şi se teme din ce în ce mai mult pentru propria viaţă. "De-acum încolo, nu mă voi mai simţi niciodată în deplină siguranţă. Situaţia este foarte dificilă pentru mine, din toate punctele de vedere, dar atunci când alegi să spui adevărul trebuie să îţi asumi anumite riscuri"

Comentariile lui Snowden survin la doar câteva zile după ce preşedintele american, Barack Obama, s-a întâlnit cu omologul său chinez, Xi Jinping, într-un cadru privat din California, prilej cu care s-au discutat "problemele cibernetice". Potrivit NBC News, aceste aspecte reprezintă cele mai dure teme de dezbatere, care continuă să dividă ambele administraţii.

Imediat după ce The Guradian a dezvăluit, luni, identitatea sursei, care a furnizat preţioasele informaţii, Snowden a părăsit hotelul în care era
cazat, Hotelul Mira, din Hong Kong. Conform unor informaţii neoficiale, el se află acum într-un adăpost conspirativ, sub o protecţie masivă.
Fostul angajat a spus că este mulţumit de libertatea de exprimare de care se bucură în Hong Kong şi a precizat că are de gând să rămână aici, atât timp cât oficialităţile chineze îi vor permite şederea.

Cu câteva zile în urmă, Federaţia Rusă s-a oferit să îi acorde azil politic, dacă Snowden va solicita acest statut.
"Mă bucur să ştiu că există guverne în lume care nu se lasă intimidate de marile puteri globale", a adăugat americanul.


×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close