Antena 3 CNN Externe Peste 100 de imigranţi, la un pas să piară în mare

Peste 100 de imigranţi, la un pas să piară în mare

Peste 100 de imigranţi, la un pas să piară în mare
Sursa foto: ethiogrio.com
05 Oct 2015   •   16:27

Aproximativ 115 imigranți marocani au fost salvați luni în timp ce încercau să ajungă în Spania la bordul unor bărci pneumatice, a anunțat luni Crucea Roșie spaniolă, relatează AFP, preluată de Agerpres

'Aproximativ 115 imigranți, între care 92 de bărbați, două femei și 21 de minori, toți de origine marocană, au fost preluați de Crucea Roșie la sosirea în portul Barbate (provincia Cadiz, sud)', a indicat un purtător de cuvânt al organizației.

Aflați în cinci bărci pneumatice, imigranții au fost salvați în apropiere de coastele andaluze (sud) în jurul orei 03.00 (1.00 GMT) de către Serviciile de Salvare pe mare și Garda civilă spaniolă.

De sâmbătă până luni, centrele de salvare pe mare din Tarifa, Almeria (provincia Andaluzia) și Cartagina (provincia de Murcia, sud-est) au anunțat că au salvat aproape 300 de persoane de pe 11 ambarcațiuni.

Majoritatea încercărilor de a intra în Spania se fac în Mediterană, începând din zona coastelor marocane, dar imigranții au încercat de asemenea să ajungă pe căi terestre prin enclavele spaniole Ceuta și Melilla.

În 2014, autoritățile spaniole au preluat 3.500 de imigranți care călătoreau la bordul unor bărci improvizate, fiind o creștere de 55% în raport cu 2013.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close