Antena 3 CNN Externe După ce i-a oprit la graniță pe suporterii Partizan Belgrad, Republica Moldova îi trimite acasă pe boxerii din Muntenegru

După ce i-a oprit la graniță pe suporterii Partizan Belgrad, Republica Moldova îi trimite acasă pe boxerii din Muntenegru

Autoritățile au oprit pe aeroportul din Chișinău o delegație de boxeri din Muntenegru, care urmau să participe la o competiție organizată în Republica Moldova.

După ce i-a oprit la graniță pe suporterii Partizan Belgrad, Republica Moldova îi trimite acasă pe boxerii din Muntenegru
Sursa foto: Facebook / Budva Boxing Club
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2023   •   17:26

Informația este transmisă, miercuri, de Odessa Journal.

Este vorba despre cinci boxeri și un antrenor care intenționau să ia parte la turneul internațional "Pavel Lușcevschii", în perioada 15 - 17 februarie.

"În timpul călătoriei de astăzi, echipa noastră s-a confruntat cu o situație neașteptată și neplăcută. Anume, pe aeroportul din Chișinău, poliția nu a lăsat echipa noastră să intre în Republica Moldova, fără explicații. După mai multe ore de așteptare, sportivilor noștri le-au fost reținute documentele și li s-a cerut să se întoarcă cu primul avion, care pleacă mâine la ora 9:00 spre Istanbul", a precizat clubul muntenegrean de box Budva într-o postare pe Facebook.

"Din păcate, participarea boxerilor noștri la turneul internațional 'Pavel Lușcevschii' s-a încheiat înainte de a începe", conchide sursa citată.

Citește și: Radu Tudor: "Suporterii sârbi aveau, se pare, materiale de propagandă pro-ruse"

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, Raisa Noviţchi, a declarat că în ultimele 24 de ore mai mulți cetățeni străini au primit interdicție de intrare în țară, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru trecerea frontierei de stat.

Luni, președintele Maia Sandu a declarat că, potrivit informațiilor oferite de autoritățile ucrainene, Rusia ar încerca să provoace schimbarea puterii de stat la Chișinău, inclusiv cu implicarea unor diversioniști străini, între care sârbi şi muntenegreni.

Din acest motiv, autoritățile au decis ca meciul de fotbal din play-off-ul Conference League, dintre Sheriff Tiraspol şi Partizan Belgrad, care are loc joi, să se desfășoare fără spectatori.

Antena 3 CNN a relatat, marți, cazul mai multor suporteri ai echipei din Serbia, cărora li s-a interzis, în acest context, intrarea în Republica Moldova.

Foto: delegația sportivă din Muntenegru, oprită pe aeroportul din Chișinău

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close