Antena 3 CNN Externe Un asteroid a trecut la distanţă foarte mică de Pământ (VIDEO)

Un asteroid a trecut la distanţă foarte mică de Pământ (VIDEO)

Un asteroid a trecut la distanţă foarte mică de Pământ (VIDEO)
08 Sep 2010   •   21:30

Nici nu ştim pe lângă ce am trecut miercuri. De fapt, ce a trecut pe lângă noi. Un asteroid a ratat la mustaţă planeta noastră şi un altul va trece în miercuri noapte la o distanţă mai mică decât cea dintre Pământ şi Lună. Este pentru prima dată când două corpuri cereşti de acest fel trec pe lângă Terra într-un timp atât de scurt.

Specialiştii de la NASA spun că putem sta liniştiţi. Niciunul dintre cei doi asteroizi nu va lovi Pâmântul, chiar dacă se deplasează periculos de aproape de noi. Putem doar să ne bucurăm de un spectacol pe cer, pentru că cele două corpuri cereşti sunt luminoase.

Avem nevoie însă de un telescop ca cel de la Observatorul Astronomic. Primul asteroid, cu diametrul de 20 de metri a trecut deja pe lângă Planeta noastră la 11:50, ora României, la o distanţă de aproximativ 250.000 de kilometri. Mai aveţi o şansă să-l prindeţi pe cel de-al doilea. Chiar dacă este mai mic, are un diametru cuprins între 6 şi 14 metri, el va trece pe lângă planeta noastră, în această noapte, la o distanţă de aproximativ 80.000 de kilometri.

Observator

 

 

×
Subiecte în articol: asteroid
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close