Antena 3 CNN High Tech "Apariţia lui a fost mai devastatoare decât căderea Uniunii Sovietice". Un imperiu este pe marginea prăpastiei

"Apariţia lui a fost mai devastatoare decât căderea Uniunii Sovietice". Un imperiu este pe marginea prăpastiei

"Apariţia lui a fost mai devastatoare decât căderea Uniunii Sovietice". Un imperiu este pe marginea prăpastiei
de O.P.    |    27 Sep 2012   •   12:38

Nokia va evita propunerea unui dividend pentru 2012, o premieră în istoria consemnată electronic a companiei, care şi-a consumat rezervele de numerar în urma pierderilor şi investiţiilor masive necesare pentru a reveni pe o piaţă dominată acum de nou-veniţi precum Google şi Apple.

Căderea URSS, la acea dată unul dintre cei mai mari clienţi ai echipamentelor de telecomunicaţii produse de Nokia, a cauzat probleme financiare serioase pentru compania finlandeză, însă nu a împiedicat-o să plătească dividende acţionarilor, după cum reiese din registrele electronice ale producătorului de telefoane mobile, care datează din 1989.

Nokia este în pierdere şi consumă lunar aproximativ 300 milioane de dolari din rezervele de numerar acumulate în 14 ani de dominaţie a pieţei telefoanelor mobile. Compania nu a reuşit să se adapteze suficient de rapid la popularitatea câştigată subit de smartphone-ul fără tastatură, care se datorează iPhone-ului indiferent de evoluţia actuală a pieţei şi de preferinţele fiecărui utilizator în materie de preţ, specificaţii hardware şi sistem de operare.

Compania pregăteşte lansarea telefoanelor Lumia Compania a rămas un jucător important în zona telefoanelor tradiţionale, cu funcţii de bază, unde suferă însă din cauza rivalităţii cu producătorii chinezi care reuşesc să livreze modele mai ieftine datorită costurilor mai reduse. Pe segmentul telefoanelor scumpe, Nokia şi-a pierdut din relevanţă în ultimii ani, însă a reuşit să propună în acest an modele convingătoare bazate pe sistemul de operare Windows Phone produs de Microsoft, bine primite de analişti şi bloggeri.

Grupul finlandez a prezentat la începutul lunii septembrie, împreună cu Microsoft, noile modele Lumia cu Windows Phone 8, care aduc un design hardware de înaltă calitate, cameră foto-video cu stabilizator optic de imagine şi ecran touchscreen care poate fi utilizat şi cu mănuşi. Telefoanele Lumia 920 şi 820 îşi vor face apariţia pe piaţă cel mai probabil în luna noiembrie, la preţuri încă necunoscute.



×
Subiecte în articol: investitii
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close