x close

Fii alături de noi!

Câți gigabiți de informație ar încăpea în el, dacă creierul ar fi un hardisk

de D.G.   •   23 Ian 2016   •   00:55
Câți gigabiți de informație ar încăpea în el, dacă creierul ar fi un hardisk  817
foto: pixabay.com
Cu cât aflăm mai multe despre creierul nostru cu atât ajungem la concluzia că acesta poate stoca mai multe date decât s-a crezut înainte. De exemplu, creierul nostru poate înregistra acum un petabit de informație, adică de zece ori mai mult decât oamenii de știință au estimat în trecut.

Un petabit este echivalentul a o mie de terabiți, deci a unui milion de gigabiți. Conform Institutului Salk Pentru Studii Biologice, cercetătorul Terry Sejnowski consideră că această cantitate de informație este echivalentul întregului Internet. ”Măsurătorile pe care le-am făcut capacității de memorare a creierului au crescut de zece ori estimările noastre cele mai rezervate. Acum suntem convinși că creierul poate stoca un petabit, cantitate de informație care pune creierul uman cam în aceaași ligă cu întregul Internet”, conclude acesta.

Mai mult, pe playtech.ro.
poza

Actualitate

Bomba din farfurie! 28 de restaurante şi fast-food-uri din Bucureşti, amendate pentru grave nereguli

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 147.000 de lei mai multe unităţi de alimentaţie publică din Bucureşti şi judeţul Ilfov pentru lipsa unor documente sau nereguli referitoare la produsele folosite, în timp ce 185,5 kilograme de carne au fost retrase din circuitul consumului uman, a anunţat, vineri, instituţia.

28 Mai 2016  •  22:54

poza

Show

Daniela Gyorfi, din nou pe masa medicilor esteticieni

Nu a făcut un secret din faptul că a călcat des pe la medicii esteticieni, însă Daniela Gyorfi nu pare să dorească să se oprească aici. Interpreta se pregăteşte să meargă din nou. De data aceasta însă pentru o procedură mai uşoară.

28 Mai 2016  •  21:00

sati