Antena 3 CNN High Tech Hackerii au atacat Casa Albă. "Am avut probleme timp de două săptămâni. Atacul a fost foarte puternic"

Hackerii au atacat Casa Albă. "Am avut probleme timp de două săptămâni. Atacul a fost foarte puternic"

Hackerii au atacat Casa Albă. "Am avut probleme timp de două săptămâni. Atacul a fost foarte puternic"
de O.P.    |    29 Oct 2014   •   07:54

Reţeaua informatică a Casei Albe a fost ţinta unui atac cibernetic semnificativ, care a creat probleme timp de aproximativ două săptămâni, au declarat miercuri surse din cadrul administraţiei americane pentru Huffington Post, relatează cotidianul în ediţia electronică.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat că administraţia a "identificat o activitate îngrijorătoare la reţeaua EOS". Problemele de reţea nu sunt ceva ieşit din comun la Casa Albă, dar acestea nu durează de obicei mai mult de câteva ore. Faptul că sistemul a fost avariat zile la rând arată că atacul a fost deosebit de puternic.

"Cu siguranţă, numeroşi actori consideră reţelele noastre drept ţinte atractive şi caută acces la informaţii sensibile ale administraţiei. Încă evaluăm activitatea respectivă şi nu suntem în măsură să oferim detalii suplimentare la acest moment", a declarat un oficial al Casei Albe.

×
Subiecte în articol: hackeri Casa Alba
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close