Antena 3 CNN High Tech Internet fără Google, Yahoo şi Facebook. Vezi cu ce vor fi înlocuite

Internet fără Google, Yahoo şi Facebook. Vezi cu ce vor fi înlocuite

Internet fără Google, Yahoo şi Facebook. Vezi cu ce vor fi înlocuite
Sursa foto: foto: freethoughtnation.com
10 Apr 2012   •   08:57

Milioane de utilizatori vor rămâne fără acces la World Wide Web, reţelele de socializare şi serviciile de email fiindu-le interzise. Teheran a luat decizia de a realiza o reţea naţională de tip Intranet până în luna august pentru obţinerea unui internet "mai curat" .

De asemenea, statul va înlocui  internetul actual şi serviciile sale cu unul naţional şi blocarea serviciilor de genul Google, Gmail, Google+, Yahoo şi Hotmail în următoarele 5 luni.

În luna mai vor fi deja blocate serviciile Google, Hotmail şi Yahoo, ele fiind înlocuite cu servicii Intranet guvernamentale precum Iran Mail şi Iran Search Engine. Internetul clasic şi cel iranian vor funcţiona în paralel până în luna august, când proiectul va fi definitivat.

Furnizorii de internet vor fi controlaţi de stat şi penalizaţi în cazul unui refuz de blocare a accesului la site-urile mai sus menţionate.

Singurele site-uri străine care vor putea fi accesate de iranieni vor fi cele de pe "lista albă" a statului. Anul trecut, un oficial iranian a afirmat că utilizatorii site-urilor de socializare sunt o ameninţare pentru valorile islamice, fiind îngrijorat că extinderea reţelelor de socializare aduce prejudicii naţiunii şi societăţii.

Uniunea Europeană l-a trecut pe ministrul Taghipour în martie anul trecut pe o listă de sancţiuni , din cauza implicării sale în încălcarea drepturilor omului în timpul protestelor din 2009-2010. El a fost acuzat că a cenzurat activismul pe Internet, relatează International Business Times.

×
Subiecte în articol: internet Google Facebook yahoo
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close