Antena 3 CNN High Tech Raport: România ocupă locul al patrulea la viteza medie a conexiunilor la internet

Raport: România ocupă locul al patrulea la viteza medie a conexiunilor la internet

Raport: România ocupă locul al patrulea la viteza medie a conexiunilor la internet
26 Ian 2011   •   16:39

România se află pe locul al patrulea în lume şi pe primul loc în Europa în funcție de viteza medie a conexiunilor la internet, arată un raport al companiei Akamai. Potrivit aceluiași document, Constanţa este oraşul european cu cele mai bune performanţe în acest domeniu.

Țara noastră are o viteză medie a conexiunilor la internet de 7 Mbps în trimestrul al treilea al anului trecut, în urcare cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2009. România este depășită numai de Coreea de Sud (14 Mbps), Hong Kong (9,2 Mbps) şi Japonia (8,5 Mbps), se arată în raportul State of the Internet.

Citește raportul complet al companiei Akamai


În topul 10 al ţărilor cu cea mai rapidă medie a vitezei conexiunilor pe net au mai fost incluse alte cinci state europene: Olanda (locul 5 în lume, 6,3 Mbps), Letonia (locul 6, 6 Mbps), Cehia (locul 7, 5,4 Mbps), Elveţia (locul 8, 5,3 Mbps) şi Danemarca (locul 10, 5 Mbps). SUA se află pe poziţia a 12-a în lume, cu o viteză medie de 5 Mbps.

Clasamentul pe orașe este dominat de Coreea de Sud, cu cel puţin 50.000 de conexiuni la internet şi cele mai rapide viteze. Primele 45 de poziţii sunt ocupate de oraşe din cele două state.

Cu o viteză medie de 8,8 Mbps, Constanța este cel mai rapid oraş european pe internet, reușind să detroneze localitatea suedeză Umea.Constanţa ocupă însă doar poziţia a 48-a în lume.

Țara noastră mai este prezentă în topul pe oraşe cu Timişoara (locul 70, 7,7 Mbps) şi Iaşi (locul 72, 7,5 Mbps).

Compania Akamai, cea care a realizat raportul, deţine aproximativ 60.000 de servere în 70 de ţări.


 

 

×
Subiecte în articol: raport România internet
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close