Antena 3 CNN International News Rusia a bombardat centrul orașului Herson cu ocazia vizitei lui Vladimir Putin în Ucraina

Rusia a bombardat centrul orașului Herson cu ocazia vizitei lui Vladimir Putin în Ucraina

Cel puțin patru civili au fost uciși și alți 30 au fost răniți în ultimele atacuri cu artilerie și rachete efectuate de armata rusă de-a lungul liniei frontului din Ucraina.

Rusia a bombardat centrul orașului Herson cu ocazia vizitei lui Vladimir Putin în Ucraina
Sursa foto: Twitter @benbnews
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2023   •   14:33

CNN, care citează oficiali ucraineni, relatează că o persoană a fost ucisă în urma unui bombardament care a vizat, marți, centrul capitalei regionale Herson.

Fotografii și clipuri distribuite pe rețelele sociale arată o zonă comercială cu resturi de materiale de construcții și un cadavru acoperit cu o mușama.

Orașul a fost preluat de forțele Kievului în toamna anului trecut, după ce rușii s-au retras pe malul estic al râului Nipru, și este în mod frecvent ținta bombardamentelor efectuate de trupele de invazie.

Citește și: Ce le-a pregătit Evgheni Prigojin celor doi foști mercenari Wagner care au recunoscut că au ucis copii în Ucraina

Tot marți, Kremlinul a difuzat imagini de la o vizită-surpriză efectuată de președintele rus Vladimir Putin la cartierul general al trupelor ruse din zonele aflate sub ocupație în Herson.

Un alt oraș bombardat, marți, de armata Moscovei a fost Sloviansk, unde o rachetă rusă a ucis, vineri, 15 persoane.

De astă dată, bombardamentul a făcut doar pagube materiale, a anunțat Pavlo Kirilenko, șeful administrației regionale Donețk. 

Oficialii ucraineni au mai semnalat, marți, bombardamente la Avdiivka și la Zaporojie, unde rușii ar fi utilizat, pe lângă artilerie, și aviația.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close