Antena 3 CNN International News Putin a făcut o vizită-surpriză în regiunea ocupată Herson din Ucraina

Putin a făcut o vizită-surpriză în regiunea ocupată Herson din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat trupele de la o bază militară din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, parțial ocupată de Rusia.

Putin a făcut o vizită-surpriză în regiunea ocupată Herson din Ucraina
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2023   •   08:23

Informația a fost difuzată, marți, de agenția rusă TASS, citată de CNN.

Imagini difuzate pe rețelele de socializare îl prezintă pe liderul rus coborând dintr-un elicopter militar într-un câmp, fiind întâmpinat de oficiali locali.

Președintele rus își continuă apoi călătoria într-un automobil de teren până la destinația dintr-o regiune rurală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: Oficial rus, oprit pe aeroport de autorităţile din Republica Moldova

Un semn pe marginea drumului relevă faptul că președintele rus a ajuns la Ghenicesk, un oraș din sudul Hersonului, care a devenit locația cartierului general al forțelor ruse din regiune.

În timpul vizitei, Putin a discutat cu comandanții forțelor aeropurtate ale unității militare ruse "Dnieper" (Nipru, n.r.), întâlnindu-se, totodată, cu alți ofițeri superiori, menționează TASS. 

"Nu vreau să vă distrag atenția de la îndatoririle voastre directe legate de comandă și control. Prin urmare, vom merge pe varianta 'scurt și la obiect'. Este important pentru mine să vă aud părerea despre cum evoluează situația. V-aș ruga să vă începeți raportul cu situația pe direcția Herson, apoi pe direcția Zaporojie", s-a adresat președintele rus comandanților militari.

Presa internațională amintește că trupele ruse s-au retras din capitala regiunii Herson în luna noiembrie anul trecut, sub presiunea forțelor Kievului, și și-au întărit pozițiile pe malul opus al râului Nipru, în așteptarea unei contraofensive ucrainene.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin a vizitat, de asemenea, cartierul general al Gărzilor Naționale din regiunea estică Lugansk, o altă parte a Ucrainei pe care Moscova a anexat-o anul trecut, cu încălcarea dreptului internațional.

Președinția rusă nu a comunicat data la care Putin a efectuat aceste vizite în zonele ocupate din Ucraina, remarcă CNN.

Aceasta ar fi cea de-a doua vizită a liderului de la Kremlin în zonele invadate de Rusia în așa-numita operațiune militară specială, după cea din luna martie, de la Mariupol.

×
Subiecte în articol: Putin Herson Zaporojie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close