Antena 3 CNN International News Ce le-a pregătit Evgheni Prigojin celor doi foști mercenari Wagner care au recunoscut că au ucis copii în Ucraina

Ce le-a pregătit Evgheni Prigojin celor doi foști mercenari Wagner care au recunoscut că au ucis copii în Ucraina

Evgheni Prigojin, fondatorul grupării de mercenari Wagner, i-a amenințat pe doi foști combatanți ai companiei sale, după ce aceștia au dezvăluit că li s-a ordonat să comită atrocități împotriva civililor din estul Ucrainei.

Ce le-a pregătit Evgheni Prigojin celor doi foști mercenari Wagner care au recunoscut că au ucis copii în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2023   •   13:33

Cei doi dezertori Wagner au apărut într-un videoclip realizat de Vladimir Osecikin, fondatorul Gulagu.net.

Aceasta este o organizație pentru drepturile omului care dezvăluie sistematic corupția și represiunea din Rusia.

Prigojin a confirmat pe canalul său Telegram că a vizionat porțiuni din filmul cu mărturisirile celor doi.

"Pot spune următoarele: dacă cel puțin una dintre aceste acuzații la adresa mea se confirmă, sunt pregătit să răspund în conformitate cu legea. Dacă însă niciuna nu se confirmă, voi trimite o listă cu 30-40 de persoane care mă scuipă precum (Vladimir) Osecikin ... pe care Procuratura Generală a Ucrainei este obligată să mi le predea pentru un 'proces corect", ca să spunem așa", a declarat el.

Citește și: Dezvăluirile lui Gleb Karakulov, ofițerul dezertor răspunzător de comunicațiile lui Vladimir Putin: "E mai sănătos decât mulți alții de vârsta lui!"

Potrivit șefului grupării paramilitare, relatarea celor doi este o minciună, iar combatanții Wagner "nu au atins și nu ating niciodată" copii.

"Acești oameni care răspândesc minciuni sunt dușmanii noștri și ne vom ocupa de ei într-un mod special", a promis el.

Nu este clar la ce s-a referit șeful Wagner când a spus "un mod special", însă relatări multiple, inclusiv cea a dezertorului rus Andrei Medvedev, fac referire la cazul lui Evgheni Nujin.

Acesta a dezertat, la rândul său, din compania militară privată, dar a fost prins și ucis cu un baros, iar execuția sa a fost filmată, potrivit informațiilor care circulă printre mercenari, dar și pe rețelele sociale.

Amenințările lui Evgheni Prigojin îi vizează acum pe foștii combatanți Wagner, condamnați penal în Rusia, Azamat Uldarov și Alexei Savicev.

Mercenarii Wagner, recrutați pentru Ucraina dintre pușcăriașii din Rusia

Aceștia au fost grațiați prin decrete prezidențiale rusești anul trecut, o măsură de care au beneficiat mulți dintre "recruții" Wagner pentru campania din Ucraina.

În înregistrarea difuzată de Gulagu.net, Uldarov, care pare să fie în stare de ebrietate, mărturisește cum a împușcat și ucis o fetiță de cinci sau șase ani în Ucraina.

El a dat vina pe "o decizie de management" a comandanților Wagner. 

"Nu aveam voie să las pe nimeni în viață, pentru că ordinul meu era să omor tot ce îmi stătea în cale", a spus fostul mercenar.

CNN menționează nu poate verifica în mod independent afirmațiile sau identitățile persoanelor din videoclipurile distribuite de Gulagu.net, dar adaugă că a confirmat din surse rusești faptul că Azamat Uldarov și Alexei Savicev au fost eliberați detenție prin grațierea acordată de președintele Putin anul trecut, în lunile august și septembrie.

Foto: Combatanți Wagner în orașul ucrainean Bahmut, 9 aprilie 2023

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close