Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de Bine: Primii paşi în gimnastică

Numai de Bine: Primii paşi în gimnastică

Numai de Bine: Primii paşi în gimnastică
26 Apr 2015   •   09:42

Copiii merită un start sănătos în viaţă. Iar primii paşi sunt cei mai importanţi, pentru că pot face diferenţa atunci când vine vorba de dezvoltarea psihică şi fizică.

Chiar dacă vă sperie gândul, specialiştii ne sfătuiesc să ne ducem bebeluşii la gimanstică încă din primele luni. Cel mic va deveni mai activ şi mai bine dezvoltat decât unul care face mişcare ocazional.

După primele 4 luni de viaţă, gimnastica este binevenită oricând, dar nu  şi…oricum, iar o mama trebuie să-i urmarească evoluția și transformările bebelușului. Până în acest moment al existenţei sale el abia începe să își tonifice gâtul şi spatele.

Exerciţiile ajută şi la dezvoltarea și maturizarea sistemului nervos al bebeluşului. De aici va veni şi controlarea acelor mişcări aleatorii pe care copilul le face în primele luni de viață.

Introducerea copilului într-un program zilnic de exerciții îl va ajuta în primul rând să meargă mai repede şi mai corect.

Combinată cu masajul, gimnastica are un efect uimitor in dezvoltarea celui mic. Tehnicile de masaj ajuta la stimularea circulatiei sanguine şi a activităţii organelor interne. Mişcarile fizice asociate gimnasticii, impreuna cu tehnicile de masaj, contribuie si la fortifierea imunitatii si tonifierea musculaturii. După primele 4-5 luni, exerciţiile se pot face deja de 3 ori pe zi, câte 10 minute. Toate mişcarile noi se introduc trepatat, în funcţie de starea si dezvoltarea bebelusului.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close