Antena 3 CNN Politică PNL o dă la întors: Nu este vorba de o colaborare cu Traian Băsescu, e vorba de consilierii din partidul respectiv

PNL o dă la întors: Nu este vorba de o colaborare cu Traian Băsescu, e vorba de consilierii din partidul respectiv

PNL o dă la întors: Nu este vorba de o colaborare cu Traian Băsescu, e vorba de consilierii din partidul respectiv
Sursa foto: Foto: VideoNews
07 Mar 2016   •   17:21
Cătălin Predoiu nu exclude varianta unei colaborări cu fostul președinte Traian Băsescu pentru alegerile din acest an.

De asemenea, este posibilă și o colaborare cu Monica Macovei, fost ministru al Justiției.

”Vreau să miximizez șansele bucureștenilor de a avea un alt primar decât de la PSD”, a declarat liberalul Cătălin Predoiu.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de luni a emisiunii 100 de minute, realizată de Alessandra Stoicescu.

Liberalul Mario Oprea a încercat să explice că, de fapt, PNL nu se pregătește să se alieze cu Traian Băsescu, ci cu consilierii din partidul lui Traian Băsescu.


Domnul Predoiu s-a referit la alegerile pentru consiliile din primării și alegerile pentru Primăria Municipiului București. Nu e vorba de Băsescu, e vorba de consilierii din partidul respectiv, care vor ajunge în Consiliul Local.”

Pe de altă parte, Val Vâlcu a explicat că situația în care se află PNL a început în 2015, după ce Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale și partidul nu a reușit să capitalizeze pe acest fapt.  

Suntem în situația asta ciudată din 2015, când PNL nu a reușit să capitalizeze victoria lui Klaus Iohannis. Când a ieșit Traian Băsescu, în 2005, de la un partiduleț, PDL a făcut 36% în 2008. Traian Băsescu a tras partidul după el. PNL nu a făcut nimic, are discurs, are lider, dar nu văd nimic acolo care să mobilizeze masele. Este în căutarea unei direcții. Care e proiectul PNL? Nu știu, de mâine facem tractoare, răsucim ceva, nimic. La promisiuni și discuții Băsescu e mai tare. Dacă nu e o mare prostie, e o mare strategie ce face PNL acum.

În schimb, Daniel Florea, reprezentantul PSD, a explicat că social-democrații câștigă Primăria Capitalei în orice variantă posibilă a PNL.

Avem trei candidați care bat orice candidat pe care l-ați putea arunca dvs în cursă. Dar în acest moment, din sondajele noastre, trei dintre candidații noștri bat orice candidat PNL, inclusiv pe domnul Traian Băsescu, dacă ar fi varianta PNL. Noi am măsurat și pe oameni și pe partide și pe scenarii.”

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close