Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu propune iar suspendarea lui Băsescu, pentru că încalcă Constituţia. Ponta: Suspendarea va fi discutată luni în USL

Dan Voiculescu propune iar suspendarea lui Băsescu, pentru că încalcă Constituţia. Ponta: Suspendarea va fi discutată luni în USL

Dan Voiculescu propune iar suspendarea lui Băsescu, pentru că încalcă Constituţia. Ponta: Suspendarea va fi discutată luni în USL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Oct 2013   •   18:35

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a spus, joi, că preşedintele Traian Băsescu poate fi suspendat din nou, pentru că a încălcat Constituţia atunci când a vorbit cu procurorul Niţu, pe tema schimbării lui Lucian Papici de la DNA.

Dan Voiculescu consideră că normal ar fi ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu, pentru că a încălcat Constituţia, influenţând Justiţia din România.
 
"Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituţia, încercând să influenţeze direct Justiţia din România. El a declarat public că a avut o discuţie telefonică cu procurorul Tiberiu Niţu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia: (...) l-am rugat pe procurorul general să nu o facă... a avut comandamente politice, l-am rugat şi pe Cazanciuc, am vorbit alaltăieri, după CSAT." "Eu l-am sunat să-i spun !", arată Dan Voiculescu, într-un comunicat.

Potrivit lui Voiculescu, abdicând de la prevederile articolului 1 alineat 4 din Constituţie, care consacră separaţia puterilor în stat, Traian Băsescu a încălcat Legea supremă.

"Abdicând de la prevederile art.1 alin.4 din Constituţie, care consacră separaţia puterilor în stat, Traian Băsescu a încălcat legea supremă. În aceste condiţii grave, în care Băsescu însuşi îşi admite intervenţiile pe lângă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea gravă a Constituţiei", mai arată Voiculescu.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referitor la recentele schimbări la nivelul DNA, că "este o imixtiune a politicului, care pur şi simplu a dat ordin procurorului general să facă ceva". Traian Băsescu a mai afirmat că pe Lucian Papici nu l-a văzut niciodată, deşi este numit "procuror băsist".
 
Şeful statului a spus joi că a avut o discuţie cu procurorul general, Tiberiu Niţu, miercuri, arătând că a acţionat la factorii de decizie să nu facă un lucru în neregulă.

Pe 2 octombrie, procurorul de caz al lui Liviu Dragnea, Lucian Papici, a fost demis de la DNA, după o săptămână de la reînnoirea delegării pe funcţie.

Citeşte şi Liderul PSD, premierul Victor Ponta şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, au declarat că nu susţin ideea unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, dar vor discuta propunerea în şedinţa USL de luni.

Cătălin Ivan (PSD): Băsescu încalcă legea şi trebuie suspendat, dar "costă" mult, nu ne permitem

 
 
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close