Antena 3 CNN Politică Se cere demisia ministrului Muncii. Cum răspunde Marius Budăi: "Voi sunteți cei care nu aţi mărit nicio pensie"

Se cere demisia ministrului Muncii. Cum răspunde Marius Budăi: "Voi sunteți cei care nu aţi mărit nicio pensie"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, dă explicaţii în Camera Deputaţilor, unde la această oră se dezbate moţiunea simpla împotriva sa.

Se cere demisia ministrului Muncii. Cum răspunde Marius Budăi: "Voi sunteți cei care nu aţi mărit nicio pensie"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2023   •   16:51

Camera Deputaţilor s-a întrunit, luni, pentru dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, depusă de 56 de parlamentari de la USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei.

Votul asupra moţiunii urmează să fie dat marţi.

Nu aţi făcut nimic pentru seniorii acestei ţări, nu aţi făcut nimic pentru eliminarea pensiilor speciale, a spus Marius Budăi, luni, în Camera Deputaţilor.

"Voi sunteți cei care nu aţi mărit nicio pensie în 2021. Zero lei! (...) Bani aţi avut cu nemiluita", a acuzat Budăi.

Ministrul a acuzat că parlamentarii care au depus moţiunea simplă împotriva sa au împrumutat sute de milioane de lei care nu s-au dus nici în pensii, nici în salarii.

"Veniți aici la microfon și spuneți-le pensionarilor de ce nu le-ați dat niciun leu în 2021! Hai, curaj, că slavă Domnului, bani ați avut. Cu nemiluita. Ați împrumutat 200 de miliarde de lei, care nu s-au dus nici în investiții, nici în pensii, nici în salarii. Vedem acum în dosarele DNA. Ați avut bani de izolete. Ați avut bani de măști neconforme. Ați avut bani pe care i-ați furat sau ați plătit prețuri umflate și de o sută de ori pentru tot felul de echipamente niciodată livrate. Doar pentru oameni n-ați avut bani. Pentru seniorii acestei ţări ați avut doar măsuri aberante și teroare.

Nu v-a păsat dacă au bani de pâine sau de medicamente în pandemie. În schimb, i-ați umilit și i-ați obligat să iasă din case doar două ore pe zi. Două ore pe zi, domnilor de la USR. Vă amintiți?! Eu nu uit”, a declarat Marius Budăi, în timpul dezbaterii moțiunii simple "Marius Budăi - ministrul salvării pensiilor speciale", semnată de 56 de deputaţi USR și Forța Dreptei.

Citiţi şi: Marius Budăi, anunţ despre salariile românilor şi creşterea vârstei de pensionare

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Daniel Suciu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 131 deputaţi din totalul de 330.

Moţiunea simplă, intitulată "Marius Budăi - ministrul salvării pensiilor speciale", a fost depusă în plenul Camerei în urmă cu două săptămâni. 

Deputaţii USR şi Forţei Dreptei afirmă, în moţiunea simplă, că sunt "prea multe dovezi privind incompetenţa şi nepăsarea de care dă dovadă" ministrul Marius Budăi, susţinând că acesta "a clădit" un "scut în jurul specialilor şi al pensiilor speciale" şi "a pus în pericol, de dragul unor pensii nesimţite, miliardele pe care ar urma să le primească ţara pentru dezvoltare".

 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close