Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu voi candida pentru Cotroceni fără sprijinul PC. Cred în continuare în proiectul USL

Ponta: Nu voi candida pentru Cotroceni fără sprijinul PC. Cred în continuare în proiectul USL

Ponta: Nu voi candida pentru Cotroceni fără sprijinul PC. Cred în continuare în proiectul USL
Sursa foto: Foto: VideoNews
26 Apr 2014   •   11:30
UPDATE 11:30 - Premierul Victor Ponta şi-a început discursul de la congresul PC cu menţiunea că nu va candida pentru postul de la Cotroceni fără sprijinul conservatorilor. 
 
"După cum vedeţi, m-am pregătit deja pentru bunăvoinţa dvs, am luat o cămaşă cu culorile dvs. Vreau să vă mulţumesc pentru că am fost umăr la umăr în ultimii ani şi ştiu că mă pot baza pe dvs. până la capăt pentru această bătălie împotriva regimului Traian Băsescu. Am rezistat 3.400 de zile în acest regim antiromânesc, ultimele 200 o să ni se pară uşoare, mai ales că sunt sigur că în noiembrie o să câştigăm şi o să facem dreptate până la capăt."
 
Ponta a arătat că duminică se împlinesc fix doi ani de când USL a demis guvernul Ungureanu şi că, personal, încă mai crede în proiectul Uniunii Social Liberale.
 
"Mâine aniversăm doi ani de când USL a reuşit să dea jos guvernul lui Băsescu, guvernul Ungureanu. A fost un prim pas, am câştigat alegeri peste tot în ţară, peste 7,4 milioane de români l-au demis pe Băsescu, am câştigat alegerile parlamentare şi bineînţeles că o să câşţigăm şi alegerile prezidenţiale."
 
Liderul social-democrat a explicat că are o "invidie" pe preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.
 
"Au fost oameni mai hotărâţi decât mine de la bun început şi aş dori să le mulţumesc, cum ar fi domnul Dan Voiculescu. Am o mică invidie. Cred că totuşi Băsescu îl urăşte pe Dan Voiculescu mai mult decât pe mine. Aţi văzut, de fiecare dată face referire la "motanul Felix", când vine vorba de mine face referire doar la "pisic"."

---------------

Partidul Conservator organizează sâmbătă, la Romexpo, un congres extraordinar şi va alege o nouă structură de conducere.
 
Delegaţii participanţi la congres vor alege preşedintele, preşedinte executiv, prim-vicepreşedintele şi secretarul executiv al partidului.
 
Sunt invitaţi să participe la congres şi preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, reprezentant al UDMR, Karoly Borbely.
 
Pentru toate cele patru funcţii există câte un singur candidat: pentru funcţia de președinte — Daniel Constantin, liderul actual, pentru funcţia de secretar general — deputatul Damian Florea, pentru funcţia de preşedinte executiv — Vasile Nistor, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte — Cristian Popescu Piedone.
 
Vicepreşedinţii PC vor fi aleşi, cel mai probabil, în luna iunie în şedinţa Consiliului Naţional.

 

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close