Antena 3 CNN Politică Privatizarea Oltchim A EŞUAT. Ponta: Circul trebuie să înceteze. Diaconescu a avut doar interese politice şi de imagine

Privatizarea Oltchim A EŞUAT. Ponta: Circul trebuie să înceteze. Diaconescu a avut doar interese politice şi de imagine

Privatizarea Oltchim A EŞUAT. Ponta: Circul trebuie să înceteze. Diaconescu a avut doar interese politice şi de imagine
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Oct 2012   •   20:47

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la Palatul Victoria, că Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar acum ca circul din ultimele zece zile să înceteze.

Ponta a arătat că "Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului", şi a acuzat fostele guverne de faptul că au girat situaţia economică dificilă a combinatului.

Iată cele mai importante declaraţii ale premierului Victor Ponta

- S-a luat act de anularea licitaţiei şi de faptul că procedura de privatizare a eşuat.

- Vom aplica planul de urgenţă pentru salvarea Oltchim. Planul prevede că Guvernul îşi asumă responsabilitatea pentru repornirea combinatului. El mai prevede salvarea locurilor de munca şi pregătirea unei noi proceduri de privatizare.

- Din acestă seară, circul declanşat în urma cu 10 zile trebuie să înceteze. Oamenii nu au nevoie de circ, ci de pâine.

- Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului

- S-a ajuns în acest moment la o situaţie gravă în urma unor ani de gestiune frauduloasă, girata de mai mulţi miniştri, începând cu ministrul Videanu.

- PDL ne reproşează privatizarea Oltchim, dar angajamentul de privatizare a fost luat de democrat-liberali

- în luna mai 2009, ministrul Videanu a solicitat CE aprobarea pentru acordarea unui împrumut pentru Oltchim. Guvernul, care din mai 2009 până în martie 2012 nu a făcut absolut nimic pentru salvarea Oltchim, şi-a retras solicitarea de la CE.

- nu există nici un fel de cont la banca HSBC pe firma Gliding Ltd din Olanda, pe motiv că aceasta nu există.

- joi vom prezenta planul de relansare a Oltchim, care va include paşii necesari pentru un nou mod de management

- aştept de la Ministerul Economiei profesionalism şi responsabilitate în decizii. Doar în acord cu actualii creditori putem avea activitate şi repornirea combinatului.



Premierul Victor Ponta i-a primit la sediul Guvernului, luni după-amiază, pe ministrul Economiei şi pe cel al Finanţelor, pentru a avea o nouă discuţie despre situaţia de la Oltchim.




×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close