Antena 3 CNN Actualitate Buget 2012: Ce ministere vor primi fonduri mai puţine pentru anul următor

Buget 2012: Ce ministere vor primi fonduri mai puţine pentru anul următor

Buget 2012: Ce ministere vor primi fonduri mai puţine pentru anul următor
Sursa foto: Foto: vibeghana.com
25 Noi 2011   •   13:19

Mai multe ministere au fost nevoite să renunţe la miliarde de lei, potrivit noului buget pe 2012.

De departe, cele mai drastici tăieri au fost la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Dar şi cel al Muncii. Internele primesc în 2012 doar 7,8 miliarde de lei, cu 1,7 miliade mai puţin faţă de ce-a avut în buget, anul acesta. De cealaltă parte, banii pentru Muncă au fost tăiaţi cu 1,3 miliarde. Astfel, Ministerul Muncii va primi, anul viitor, puţin sub 32 de miliarde de lei.

O tăiere semnificativă se va face şi la Agricultură, care va primi cu un miliard de lei mai puţin faţă de 2011. Va avea la dispoziţie aproape 15 miliarde de lei pentru a pune pe picioare sectorul considerat unul prioritar în 2012. Buget în scădere va avea şi Ministerul Culturii. Chiar dacă suma nu pare mare, în comparaţie cu taierile de la celelalte ministere, cele aproape 196 de milioane de lei care dispar de la Minister reprezintă aproximativ un sfert din bugetul institutiei în 2011.

Mai norocoase sunt ministerele Educaţiei şi Turismului. Nu vor primi bani mai mulţi, ci se vor mulţumi cu un buget în scădere usoară. Astfel, Turismul va primi 3,1 milioarde le lei, redus cu 300 de milioane faţă de 2011. Şi Educaţia va ceda bani. Renunţă la 200 de milioane de lei. Există însă o explicaţie. Anul viitor, unele proiecte vor primi finanţate din fonduri externe nerambursabile.

Bugetul din 2012 nu-i sărăceşte pe toţi. Vezi care sunt ministerele ce beneficiază de fonduri suplimentare

 




×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close