Antena 3 CNN Actualitate CCR a reluat şedinţa privind rezultatul referendumului. M.A.I. a anunţat că nu îşi asumă veridicitatea listelor electorale

CCR a reluat şedinţa privind rezultatul referendumului. M.A.I. a anunţat că nu îşi asumă veridicitatea listelor electorale

CCR a reluat şedinţa privind rezultatul referendumului. M.A.I. a anunţat că nu îşi asumă veridicitatea listelor electorale
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    02 Aug 2012   •   08:57

Curtea Constituţională a reluat, joi dimineaţă, şedinţa pe tema rezultatului referendumului de demitere a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Curtea Constituţională a amânat, miercuri seară, dezbaterile legate de rezultatul referendumului pentru joi, la ora 09.00, şi a solicitat informaţii MAI şi INS.

UPDATE 14.20 - Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, M.A.I nu îşi asumă veridicitatea listelor electorale. Ministerul a trimis un nou document la Curtea Constituţională

"Plenul Curţii Constituţionale, în temeiul art. 77 din legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a solicitat informaţii necesare soluţionării contestaţiilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de Institutul Naţional de Statistică. Până la momentul închiderii şedinţei, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a răspuns solicitării Curţii", informa CC.

Între timp, judecătorii Curţii au cerut informaţii noi de la Ministerul Administaţiei Internelor şi Institutul Naţional de Statistică pentru a se lămuri câţi alegători români au votat şi câţi există în totalitate.

Judecătorii Curţii Constituţionale au analizat mai întâi procesele verbale primite de la Biroul Electoral Central. Şedinţa a fost întreruptă aproape două ore pentru studierea dosarelor, iar dezbaterile pe fond au început abia seara. Judecătorii spun însă că n-au avut suficiente informaţii pentru a lua o decizie.

Pe masa judecătorilor se află şi 4 contestaţii, 2 trimise de Parlament, una de liderul PSD, Liviu Dragnea, şi una de Sindicatele Militarilor Disponibilizaţi. Referendumul va fi validat dacă şase din cei nouă judecător ai Curţii vor vota pentru asta.

Biroul Electoral Central, Ministerul de Interne, dar şi Institutul Naţional de Statistică au trimis deja toate documentele solicitate de Curtea Constituţională. Astfel, judecătorii ar putea da un verdict final chiar după urmtoarea rundă de dezbateri.




×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala referendum MAI
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close